Home > 100ste aflevering van ‘Oscar Popcorner’, de enige filmrubriek in het West-Vlaams

100ste aflevering van ‘Oscar Popcorner’, de enige filmrubriek in het West-Vlaams

Geschreven op 26 januari 2024 om 14:01 door Mario De Wilde

Welkom aan alle trouwe luisteraars en kijkers van de fenomenale filmrubriek ‘Oscar Popcorner’ nog steeds de enige filmrubriek ter wereld die in het West-Vlaams dialect gepresenteerd wordt. Aan Nicolas Bauwens uit Rekkem de eer en het genoegen om de honderdste aflevering te presenteren. Dat betekent al ruim twee jaar lang elke vrijdag een nieuwe lading nieuwe films en veel popcorn.

Wat hebben we voor deze jubileumeditie voor twee nieuwe films ontvangen?

De eerste prent is Argylle. Nee, geen medicament of een Frans gerecht maar een film uit het verknipte brein van Matthew Vaughn, die ook de Kingsman-franchise en Kick-Ass op ons losliet. Noteer, een scherpzinnige, grensverleggende spionagethriller. Bryce Dallas Howard vertolkt de rol van Elly Conway, de teruggetrokken auteur van een serie succesvolle spionageromans, die ’s avonds het liefst lekker thuis op de zetel zit met haar laptop en haar kat Alfie. Maar als de fictieve plots van Elly’s boeken steeds meer gaan lijken op de geheime activiteiten van een echte spionagedienst, is het afgelopen met die rustige avondjes thuis. Samen met Aiden, een spion met een kattenallergie, racet Elly (met Alfie in haar rugzak) de wereld over om de moordenaars een stap voor te blijven als de grens tussen haar fictieve en echte wereld begint te vervagen. Twee uur en 20 minuten pure spanning.

Het is nog wel een weekje wachten maar beter goed voorbereid aan een marathon beginnen. Op 3 februari wordt de Lord of The Rings Marathon in de cinemazalen losgelaten. De die hards krijgen maar liefst drie knallers te verwerken: The Fellowship of the Ring, The Two Towers en The Return of the King. Deze heldentocht in de ban van de ring vergt natuurlijk heel wat van je krachten. En dus voorzien ze bij Kinepolis niet alleen pauzes tussen de films, maar ook in de films. Met snacks & drinks natuurlijk én je keert terug naar je eigen Hobbit-hol thuis met enkele leuke goodies. Je moet er wel vroeg bij zijn want om 9 uur ’s morgens word je verwacht en iets na middernacht zie je weer het daglicht. Of de volle maan, zo je wilt…..

Win je 1+1 gratis Kinepolis ticket

Je kan zoals vanouds ook weer een van de tien 1+1 tickets voor een film naar keuze in een Kinepolis naar keuze uitzoeken. Wat je daar allemaal voor moet doen? Hier gaan we…

-Volg ons op sociale media (facebook en instagram) om als eerste alle nieuwtjes en wedstrijden van Het Nieuws van West-Vlaanderen te ontvangen.

Beantwoord de volgende vragen:

-In de trailer van ‘Argylle’ hoor je twee populaire songs uit de jaren ’80. Graag de naam van de twee liedjes en hun vertolker ervan.

-Bezorg ons je eigen ervaring, mening, suggestie over 100 x ‘Oscar Popcorner’. Heb je al gewonnen, ben je zelf een grote filmliefhebber, heb je anekdotes, enz.

Mail ons je antwoorden met als titel ‘100 x Oscar’ voor maandagavond 29 januari 2024 om 19 uur naar info@hetnieuwsvanwestvlaanderen.be . Eén deelname per gezin anders zien we ons genoodzaakt om je uit te sluiten (en ook niet één persoon die op verschillende personen en adressen antwoorden indient). Daar wordt streng op toegezien. Vermeld graag ook je mailadres en volledig adres. Woensdag maken we de winnaars bekend.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.