Home > 100ste aanvrager van Brugse cargofiets is slagerij Derycke. Actie wordt verlengd

100ste aanvrager van Brugse cargofiets is slagerij Derycke. Actie wordt verlengd

Geschreven op 19 april 2024 om 09:25 door Mario De Wilde

In april 2022 lanceerde het stadsbestuur van Brugge een subsidie tot 2.000 euro voor Brugse ondernemers die een cargofiets aankopen. Sindsdien werden exact 100 aanvragen goedgekeurd. ”We zijn heel blij dat zoveel van onze ondernemers de weg naar de cargofiets aan het vinden zijn”, zegt burgemeester Dirk De fauw. “De cargofiets is een slimme én duurzame mobiliteitsoplossing in een autoluwer wordende stad. De subsidie is een duidelijk en krachtig signaal dat we onze klimaatambities willen waarmaken en willen inzetten op duurzame stedelijke logistiek. De tijd van grote en vervuilende bestelwagens ligt stilaan achter ons. We besloten de subsidie voor cargofietsende ondernemers dan ook te verlengen tot eind 2024.”

De honderdste aanvrager is de gekende slagerij Derycke, gelegen in de Noordzandstraat. “In het centrum van Brugge is een cargofiets nu eenmaal efficiënter dan een bestelwagen, zelfs wanneer het om gekoelde goederen gaat”, zegt zaakvoerder Jonas Derycke. “Ondertussen gebruiken we de fiets dagelijks voor het beleveren van een groot aantal horecazaken in de binnenstad. Aangezien veel van onze klanten zich bevinden in autoluwe straten, biedt de cargofiets een extra grote meerwaarde voor onze zaak.”

De voorwaarden voor het aanvragen van de subsidie, vindt men terug op de website van de Stad. “Belangrijk is dat de fiets structureel deel uitmaakt van de bedrijfsvoering”, zegt burgemeester Dirk De fauw. “De ondernemer moet kunnen aantonen dat de fiets gebruikt zal worden voor een groot aantal logistieke bewegingen en een groot volume aan goederen. Bij twijfel kan men steeds contact opnemen met onze Mobiliteitsdienst.” Meer info over de subsidie op www.brugge.be/subsidie-van-elektrische-cargofietsen-voor-goederentransport-2

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.