Home > 100 kaarsjes en felicitaties voor eeuwelinge Lisa Vanhonsebrouck uit Kortemark

100 kaarsjes en felicitaties voor eeuwelinge Lisa Vanhonsebrouck uit Kortemark

Geschreven op 1 september 2020 om 08:24 door Mario De Wilde

Elisabeth Vanhonsebrouck, beter bekend als Lisa, heeft op maandag 31 augustus haar honderdste verjaardag gevierd. In beperkte kring, door de huidige coronacrisis. Schepen van plechtigheden Christine Logghe ging haar niettemin – volledig coronaproof – feliciteren. Lisa groeide op, als zevende in een gezin met negen kinderen, op een boerderij in Westkerke. Ze heeft nog één zus in leven, die in een woonzorgcentrum in Woumen verblijft en intussen ook al 97 lentes op de teller heeft. Lisa ging tot haar 14 naar school in Gistel en bleef toen thuis om te werken.

In 1944 trouwde ze met Aloïs Vandamme en ging ze mee inwonen op de boerderij in Zande bij Koekelare. Het koppel kwam in 1967 in de Gouden Hoofdstraat in Handzame wonen. Lisa zou er achttien jaar lang café houden. Land Van Waas was een begrip in de streek, onder andere door de wijkkermis en de befaamde ponykoersen. Aloïs werkte in de bouw. In 1985 verhuisden ze naar Edewalle om er te beginnen genieten van hun oude dag. Lisa hield van kaarten, maar ook van reisjes, samen mee met de autocar. In 1989 moest ze afscheid nemen van haar echtgenoot en sindsdien – intussen dus al 31 jaar lang – is ze alleen.

Zelfs op haar honderdste verjaardag woont Lisa nog altijd zelfstandig thuis in de Koekelarestraat. Ze blijft er haar eeuwige optimistische en alerte zelf en geniet er van de goeie zorgen van thuiszorg, familie en buren. Schepen Christine Logghe ging haar maandagnamiddag namens de gemeente Kortemark feliciteren en de gelukwensen van het koningshuis overbrengen. Uiteraard mét mondmasker en op coronaveilige afstand.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.