Home > 100 euro ‘buurtoppepper’ voor wie in Beernem een activiteit organiseert

100 euro ‘buurtoppepper’ voor wie in Beernem een activiteit organiseert

Geschreven op 30 september 2023 om 08:02 door Mario De Wilde

De Beernemse buurtoppepper wil warmte tussen de inwoners brengen. Enige toelichting: de buurtoppepper is een ondersteuning van 100 euro voor buurtbewoners die samen een activiteit organiseren om zo te bouwen aan de samenhorigheid, de uitstraling en de leefbaarheid van hun buurt of straat. Volgens burgemeester Jos Sypré heeft de buurtoppepper als doel mensen te verbinden via warme buurtinitiatieven. “De eerste editie was een enorm succes, maar liefst 28 aanvragen werden goedgekeurd. Het is hartverwarmend dat onze inwoners graag eens buiten komen en tijd maken om elkaar beter te leren kennen. Belangrijk in deze snel veranderende wereld!”

De raadsleden Roos Lambrecht en Piet De Rycke zijn verheugd dat de succesformule herhaald wordt. Evenwel stellen ze voor om de buurtoppepper het hele jaar ter beschikking te stellen.
“Het is een middel om inwoners in onze bruisende gemeente samen te brengen en zo ontmoetingskansen te geven. Misschien kan dit ook uitgebreid worden naar straatfeesten in de zomer?” Burgemeester Jos Sypré is het voorstel genegen en zal het verder onderzoeken.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.