Home > 10 juni in Brugge: Randi Zuckerberg voor het eerst op het podium in België

10 juni in Brugge: Randi Zuckerberg voor het eerst op het podium in België

Geschreven op 8 mei 2024 om 07:04 door Mario De Wilde

Op maandag 10 juni vindt de derde editie van het Better Together conference plaats in het Concertgebouw van Brugge. Ze verwelkomen er inspirerende stemmen die hun expertise delen binnen verschillende domeinen. Deze week alvast in de kijker: Randi Zuckerberg.

Randi Zuckerberg zal voor de eerste keer in België komen spreken tijdens het Better Together conference van Generation WOW. Randi is de soort vrouw die niet in één, twee of drie carrières te vatten is. “Ik zit eigenlijk op een soort van derde/vierde hoofdstuk van mijn carrière”, zegt ze zelf. Als marketingdirector stond ze aan de wieg van Facebook en is ze de bedenker van Facebook Live. Vandaag opereert ze als een van de belangrijkste stemmen voor vrouwen in crypto en NFT’s en staat ze op de barricades voor welke financiële kansen Web3 voor vrouwen kan bieden.

In de eerste plaats is Randi een tech-goeroe. Jarenlang aan het marketingroer van Facebook, samen met haar broer Mark, dé oprichter van het sociale mediakanaal dat onze wereld veranderde. Vandaag is ze de CEO van Zuckerberg Media dat digitale content maakte voor de VN, Cirque du Soleil en Condé Nast, een succesvolle artiest die met producties op Broadway maar liefst drie Tony Awards won, Harvard-alumni en presentator van een wekelijks zakelijke radioshow, bestsellerauteur van twee businessboeken én één kinderboek. Hoofdredacteur van de digital- en lifestylewebsite DOT complicated, moeder van drie, fervent loper, uitzonderlijke zangeres. En notoir NFT-verzamelaar. Die laatste passie leidde tot haar nieuwste onderneming: HUG.

HUG is een organisatie die NFT kunstenaars en verzamelaars aan een community en een netwerk helpt op Web3, de nieuwste generatie van het wereldwijde web draaiend op cryptomunten. Haar doel is een incubator te zijn om de volgende miljarden dollar cryptobedrijven, geleid door vrouwen, te laten groeien. Kleine sidenote: twee weken na de oprichting ontving HUG al meer dan honderd aanvragen en haalde Randi 5 miljoen dollar op voor haar eerste NFT-projecten.“Ik heb een ondernemersbrein en een artistiek hart”, zegt ze daar zelf over. “Jarenlang paste ik in geen enkele wereld. Ik was te artistiek voor Silicon Valley, en zogezegd te tech om een échte artiest te zijn. Op Web3 heb ik de perfecte blend gevonden waar kunst en technologische innovatie elkaar voortstuwen”. Randi kiest bewust voor projecten geleid door vrouwen, mensen van kleur of uit de LGBTQ-community, zo initieert ze wel degelijk een verandering.

Randi komt naar Generation WOW conferentie “Better Together” op maandag 10 juni in het Concertgebouw in Brugge.Tickets en meer info via www.generationwow.be

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.