Home > 10-jarige Elise Lagrou uit Wingene steelt straks de show in ‘Home for Christmas’

10-jarige Elise Lagrou uit Wingene steelt straks de show in ‘Home for Christmas’

Geschreven op 10 december 2023 om 07:01 door Mario De Wilde

Over ruim een week gaat de musical ‘Home for Christmas’  in première en dat op 22 december in Schouwburg Luchtbal in Antwerpen. Het wordt een verrassende en hartverwarmende bewerking van ‘A Christmas Carol’ van Charles Dickens. In de musical gaan kinderen (7 – 14 jaar) en volwassenen ook de helaas bitter actuele daklozenproblematiek niet uit de weg. De 10-jarige Elise Lagrou uit Wingene wist een heel mooie rol in de cast te strikken en zal als ‘jonge Carol’ de ‘mini-me’-versie spelen van grande dame Deborah De Ridder, die in deze productie na meer dan 3 jaar haar musicalcomeback maakt en de hoofdrol speelt (7 jaar na haar laatste hoofdrol als Evita) als de norse en verzuurde burgemeester Carol.

Het verhaal

Carol is een vrouw die verzuurd door het leven gaat, en niets moet weten van de kerstperiode en alles wat daarmee te maken heeft. Ze is burgemeester van een klein stadje en door besparingen besluit ze het jaarlijkse kerstfeest in het daklozencentrum van de stad niet te laten doorgaan. Tot ze op kerstavond bezoek krijgt van drie geesten, die haar meenemen op een reis door haar leven, en haar de kracht van kerst weer willen laten ontdekken. Een nieuwe musical naar het wereldberoemde verhaal van Charles Dickens.

Jong en oud(er) zij aan zij in hoofdcast

Naar goede gewoonte geeft The Singing Factory ook in ‘Home for Christmas’ de kans aan jong talent om zich, met de hulp en begeleiding van ervaren musicalacteurs en -actrices naast hen op de scène, te ontwikkelen. Zo zal de 13-jarige Enno Bové uit Heffen in de huid van het dakloze jongetje Tim mogen kruipen en speelt Molly Baeken (12, Antwerpen) de rol van Nina, het meisje waarmee Tim bevriend wordt in het daklozencentrum. De 11-jarige Louis Maes uit Kontich (Louis wordt 12 op 1 december) wist als benjamin van de hoofdcast een rol te strikken als ‘Geest van Heden Kerst’. Louis krijgt in de hoofdcast de ervaren geesten Joke De Vos (Barbara, Geest van Verleden Kerst) en Veerle Van Ransbeeck (Vicky, Geest van Toekomstige Kerst) naast zich. Ook Leen De Graeve, die de mama van Tim (Anna) speelt en Bas Bossaerts, die als Liam de rol van assistent van de verzuurde burgemeester Carol vertolkt, zullen het jonge geweld in de hoofdcast bijstaan met raad en daad.

Ook in de rest van de cast een gezonde mix van jongeren en volwassenen. De 11-jarige Elise Lagrou uit Wingene wordt als ‘jonge Carol’ de mini-me van Deborah De Ridder, Marilou Dierickx (14, Mortsel) speelt dan weer de geestige rol van ‘jonge Vicky’. De jongste van de ganse cast, de 10-jarige Rocco Baeken uit Antwerpen, mag als de jongere versie van Len, gespeeld door Zane Garitte, de planken op. An Wuyts zorgt als Mevrouw De Bruyn ook nog voor wat ervaring in ‘Home for ‘Christmas’.

Creatives
Muziek: Jens Broes
Script & liedteksten: Wanne Synnave
Regie: Hannes Vandersteene
Choreo: Gregory Langen
Arrangementen: Lucas Heytens
Producent: Diederik Van Durme
Koorleiding: Tinne De Groot & Wanne Synnave

Speelperiode: van 22 december 2023 tot en met 7 januari 2024 in Schouwburg Luchtbal (Antwerpen)

Info en tickets: www.singingfactory.be

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.