Home > 1 miljoen euro toelage voor bouw nieuw Dorpshuis in Ichtegem

1 miljoen euro toelage voor bouw nieuw Dorpshuis in Ichtegem

Geschreven op 13 mei 2024 om 16:22 door Mario De Wilde

Vlaams minister van Welzijn, Volksgezondheid en Gezin Hilde Crevits kent een investeringssteun toe van 1 miljoen euro voor de bouw van het nieuwe lokaal dienstencentrum in het Dorpshuis op het Dokter Bruwierplein in Ichtegem. Daar zal plaats zijn voor het lokaal dienstencentrum, het sociaal huis en sociale dienst, het Huis van het Kind, de bibliotheek en een sociale kruidenier.

“Het nieuwe Dorpshuis met een groen park in Ichtegem wordt een plek waar de bewoners, jong en oud, samen kunnen komen. Een nieuw gebouw dat aangepast is aan de noden van vandaag met een belangrijke taak voor het lokaal dienstencentrum waar mensen met bezorgdheden terecht kunnen. Vlaanderen investeert mee in dergelijke projecten via het Vlaams Infrastructuurfonds voor Persoonsgebonden Aangelegenheden. Voor Ichtegem voorzien we in een bedrag van 1 miljoen euro.”

Het nieuwe Dorpshuis in Ichtegem komt op de locatie van het voormalige gemeentehuis. De bouw is nodig om aan het evoluerende zorgaanbod te kunnen voldoen, om de bewoners waar nodig een goede begeleiding te kunnen bieden. Het wordt een compact, energiezuinig gebouw dicht bij het centrum. Er is ruimte voor het lokaal dienstencentrum, het sociaal huis en sociale dienst, het Huis van het Kind, de bibliotheek en een sociale kruidenier.

Op het gelijkvloers komen de publieke ruimtes en op de eerste verdieping bevindt zich een open wachtruimte en met gespreks-, personeels- en vergaderruimtes. Bij het Lokaal Dienstencentrum komt er een buitenterras met een petanquebaan en enkele spelvoorzieningen en een leestuin voor de bibliotheek in een groen dorpspark. Er is plaats voor parking en fietsenstallingen.

De totale kostprijs voor het Dorpshuis bedraagt 5,2 miljoen euro, waarvan het deelproject van het lokaal dienstencentrum1,6 miljoen euro bedraagt. Via het Vlaams Infrastructuurfonds voor Persoonsgebonden Aangelegenheden kent Vlaams minister Hilde Crevits een investeringssteun van 1 miljoen euro toe. De werken starten 27 mei 2024 en het einde ervan wordt voorzien eind 2025.

 

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.