Home > Zwevegem krijgt als eerste West-Vlaamse gemeente label Sportbedrijf

Zwevegem krijgt als eerste West-Vlaamse gemeente label Sportbedrijf

Geschreven op 6 september 2022 om 08:09 door Mario De Wilde

Zwevegem heeft als eerste in West-Vlaanderen het Label Sportbedrijf toegekend gekregen. De gemeente zet sterk in op bewegen en gezondheid en die inspanningen werden erkend door Sport Vlaanderen. Aan de basis van dit label liggen onder meer volgende criteria: een beweeg- en sportambassadeur hebben, initiatieven nemen omtrent woon-werkverkeer, organiseren van verschillende initiatieven om medewerkers aan te zetten tot sporten en bewegen, enzovoort.
“Als Lokaal Bestuur zijn we dus heel trots dat we dit label in ontvangst mochten nemen. Eén van onze initiatieven is ‘Beweegstunt@sportpunt’. De dienst sport organiseert sportlessenreeksen over de middag voor eigen personeel, maar ook voor werknemers van bedrijven gelegen in Zwevegem. Met dit initiatief hopen we nog meer mensen in onze gemeente duurzaam aan het bewegen te krijgen en hen te stimuleren tot een gezonde levensstijl”, zegt schepen Raf Deprez.

De lessen vinden plaats op dinsdag en donderdag tussen 11.45 uur en 13.30 uur. Op dinsdag 27 september wordt er opnieuw gestart. Alle lessen worden aangeboden aan de democratische prijs van 25 euro (voor 12 lessen). Deze kost kan al dan niet gedragen worden door de werkgever. Het volledige aanbod kan je terugvinden op de website: https://www.zwevegem.be/Bedrijvensport. Dit initiatief kent alleen maar voordelen. Studies tonen aan dat fitte en gezonde medewerkers zich beter in hun vel voelen. Ze ervaren minder stress, zijn minder vaak ziek en dus productiever op de werkvloer. Daarnaast kan samen sporten met collega’s zorgen voor een betere verbinding.
Interessant voor de werkgever
Raf Deprez: “Als sportdienst willen we ook bedrijven ondersteunen om actie te ondernemen. Enerzijds kan de werkgever het bestaande initiatief Beweegstunt@sportpunt aanmoedigen door de kost van de lessenreeks voor eigen rekening te nemen. In de wetenschap dat het niet haalbaar is voor elk bedrijf om werknemers over de middag te laten sporten, lijstten we anderzijds de mogelijke alternatieven voor bedrijven op. Verder geven we nog tips om een sportief bedrijf met fitte en gezonde werknemers te worden.“
Foto: gemeente Zwevegem

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.