Home > ‘Zwemschool Brugge Damme’ van start in Jan Guilini, Interbad en KTA Brugge

‘Zwemschool Brugge Damme’ van start in Jan Guilini, Interbad en KTA Brugge

Geschreven op 26 juli 2021 om 11:48 door Mario De Wilde

Om de lange wachtrijen af te bouwen en iedereen de kans te geven te leren zwemmen nam exploitant Farys, samen met Stad Brugge en Stad Damme het initiatief om de ‘Zwemschool Brugge Damme’ op te richten. De zwemschool wordt georganiseerd door de Brugse Zwemkring, in samenwerking met de Vlaamse Zwemfederatie. Concreet starten in de zwembaden Jan Guilini, Interbad en KTA Brugge vanaf 13 september lessenreeksen watergewenning, leren zwemmen, vervolmaking en lessen voor volwassenen. Er is een aanbod uitgewerkt voor alle leeftijden en niveaus met ook specifieke aandacht voor bijzondere doelgroepen en kansengroepen. “Daarnaast blijft het ook mogelijk voor privé lesgevers om zwemles te geven binnen afgebakende tijdszones”, aldus schepen voor Sport Franky Demon.

“De Vlaamse Zwemfederatie is specialist inzake leren zwemmen en zwemsporten en helpt kinderen om met volle teugen te leren genieten van het water”, legt An Rydant, algemeen directeur van de Vlaamse Zwemfederatie uit. “We doen dat efficiënt, met aandacht voor kunde maar ook voor waterplezier, en we zorgen er ook voor dat elk kind in een groep terecht komt die aangepast is aan zijn of haar leeftijd en noden. De groepjes variëren van 2 tot 8 personen, zodat eenieder voldoende persoonlijke aandacht krijgt.”
Alvast Franky Demon, schepen van Sport van stad Brugge, is blij met de oprichting van de zwemschool. “Dit is de oplossing voor de lange wachtlijsten voor zwemlessen en laat tegelijkertijd meer kinderen toegang vinden tot de lessen. Deze nieuwe zwemschool biedt een ruimer, toegankelijker en transparanter aanbod aan zwemlessen dan hetgeen er momenteel is.”

“Kunnen zwemmen is een leerlijn binnen het basisonderwijs”, voegt schepen van Sport van de Stad Damme Christoph De Sutter toe. “Voor heel wat ouders is, in de huidige omstandigheden, buitenschools zwemonderricht niet betaalbaar. Een taak van het stadsbestuur is net om maatschappelijke noden in te vullen en een vrijetijdsaanbod toegankelijk te maken voor iedereen.” Vanaf september start Zwemschool Brugge-Damme dus met een zeer ruim aanbod in Interbad,

De nieuwe zwemschool biedt 101 lessen aan op wekelijkse basis waaronder ook lessen in kleinere groepen. Wekelijks is er de ruimte voor 700 kinderen en volwassen om van zwemlessen te genieten. Er worden meer dan 25 lesgevers ingezet die door regio-, zwembad en kwaliteitsmanagers constant worden gestuurd. Bovendien is er ook een zeer uitgebreide en permanente vorming voorzien voor alle lesgevers. “Wie zin heeft om deel uit te maken van ons team lesgevers en gediplomeerde LO, kine is of initiator, instructeur, trainer A of trainer B zwemmen, kan zich aanmelden via info@zwemschoolbruggedamme.be. Wij zoeken immers nog enkele lesgevers”, doet de zwemschool nog een oproep.

“En zeker niet onbelangrijk is dat de tarieven uiterst democratisch zijn”, benadrukt Franky Demon nog. “Er worden daarnaast ook Sport AXI-bonnen aanvaard en uiteraard hebben alle deelnemers recht op de tegemoetkoming vanuit het ziekenfonds in het kader van de gezondheidszorg.” De zwemschool gaat ook een samenwerking aan met een externe partner om te voorzien in zwemmen voor bijzondere doelgroepen zoals G-zwemmen en zwemmen voor kinderen met extreme waterangst,…).
Het oprichten van één overkoepelende zwemschool maakt de communicatie in de publieke zwembaden zeer eenvoudig en duidelijk. En het laat de Steden Brugge en Damme ook toe om nauwgezet te evalueren en de vooropgestelde kwaliteit  te controleren. Kortom, een betere publieke dienstverlening in samenwerking met externe partners. Inschrijven bij de nieuwe Zwemschool Damme Brugge kan vanaf 26 juli via www.zwemschoolbruggedamme.be

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.