Home > Zwemschool Brugge Damme’ in Jan Guilini, Interbad en KTA Brugge groot succes

Zwemschool Brugge Damme’ in Jan Guilini, Interbad en KTA Brugge groot succes

Geschreven op 14 september 2021 om 12:41 door Mario De Wilde

Vanaf maandag 13 september gaat de ‘Zwemschool Brugge Damme’ van start in de zwembaden Jan Guilini, Interbad en KTA Brugge. Door het grote aantal inschrijvingen kan er nog voor de eerste les al van een groot succes gesproken worden. Om de lange wachtrijen af te bouwen en iedereen de kans te geven te leren zwemmen nam exploitant FARYS, samen met Stad Brugge en Stad Damme het initiatief om de ‘Zwemschool Brugge Damme’ op te richten. De zwemschool wordt georganiseerd door de Koninklijke Brugse Zwemkring, in samenwerking met de Vlaamse Zwemfederatie.

Concreet starten in de zwembaden Jan Guilini, Interbad en KTA Brugge vanaf 13 september lessenreeksen watergewenning, leren zwemmen, vervolmaking en lessen voor volwassenen. Er is een aanbod uitgewerkt voor alle leeftijden en niveaus met ook specifieke aandacht voor bijzondere doelgroepen en kansengroepen. “Een aanbod dat nodig was”, klinkt het bij schepen van Sport Franky Demon. “Tot nu toe zijn er al 317 inschrijvingen. Deze nieuwe zwemschool biedt toegankelijke, transparante en betaalbare zwemlessen aan.”

“Kunnen zwemmen is een leerlijn binnen het basisonderwijs”, voegt schepen van Sport van de Stad Damme Christoph De Sutter toe. “Voor heel wat ouders is, in de huidige omstandigheden, buitenschools zwemonderricht niet betaalbaar. Een taak van het stadsbestuur is net om maatschappelijke noden in te vullen en een vrijetijdsaanbod toegankelijk te maken voor iedereen.”

“Ik ben ervan overtuigd dat het feit dat de tarieven uiterst democratisch zijn bijgedragen heeft aan het hoge aantal inschrijvingen”, benadrukt Franky Demon nog. “Er worden daarnaast ook Sport AXI-bonnen aanvaard en uiteraard hebben alle deelnemers recht op de tegemoetkoming vanuit het ziekenfonds in het kader van de gezondheidszorg.”
“Dat het aanbod hoognodig was is eigenlijk nog een understatement”, laat FARYS weten. “Want zeker het Interbad is ongelooflijk snel volgelopen. Zodat zelfs daar voor de reeksen waterwennen en overleven al wachtlijsten aangelegd zijn. Voor Jan Guilini en KTA Brugge zijn er wel nog plaatsen vrij.

Vanaf 13 september start Zwemschool Brugge-Damme dus met een zeer ruim aanbod. FARYS: “De nieuwe zwemschool biedt 101 lessen aan op wekelijkse basis waaronder ook lessen in kleinere groepen. Wekelijks is er de ruimte voor 700 kinderen en volwassen om van zwemlessen te genieten.” Er worden meer dan 25 lesgevers ingezet die door regio-, zwembad en kwaliteitsmanagers constant worden gestuurd. Bovendien is er ook een zeer uitgebreide en permanente vorming voorzien voor alle lesgevers. De zwemschool wil in de toekomst ook een samenwerking aangaan met een externe partner om te voorzien in zwemmen voor bijzondere doelgroepen zoals G-zwemmen en zwemmen voor kinderen met extreme waterangst,…).

Het oprichten van één overkoepelende zwemschool maakt de communicatie in de publieke zwembaden zeer eenvoudig en duidelijk. En het laat de Steden Brugge en Damme ook toe om nauwgezet te evalueren en de vooropgestelde kwaliteit  te controleren. Kortom, een betere publieke dienstverlening in samenwerking met externe partners. Inschrijven bij de Zwemschool Brugge Damme voor de volgende lessenreeksen die in januari 2022 van start gaan kan opnieuw vanaf 15 september via www.zwemschoolbruggedamme.be

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.