Home > Zwembad LAGO op Kortrijks Lagaeplein moet de deuren tot eind april gesloten houden

Zwembad LAGO op Kortrijks Lagaeplein moet de deuren tot eind april gesloten houden

Geschreven op 13 december 2021 om 17:25 door Mario De Wilde

Op 25 oktober werd het zwembad LAGO Lagaeplein in Kortrijk gesloten omdat de verflaag van de zwembadkuipen begon los te komen. Oorspronkelijk werd uitgegaan van een heropening in januari. Tijdens de uitvoering is gebleken dat de voorziene werken onvoldoende garanties kunnen bieden, en dat we beter kiezen voor een grondiger aanpak. De heropening schuift hierdoor op naar eind april.

Toen eind oktober de beslissing werd genomen om het zwembad van Heule te sluiten voor de renovatie van de kuipen, werd uitgegaan van een heropening begin januari. De renovatie bestond oorspronkelijk uit 3 fases. In eerste instantie moesten alle historische verflagen van de zwembadkuipen laag per laag verwijderd worden. De kuipen zouden dan worden gerestaureerd door cementering en zouden dan ten slotte opnieuw worden geschilderd. De eerste fase van de werken werd op tijd afgerond. Na verder onderzoek ter plaatse door verschillende experts en leveranciers blijkt nu dat de combinatie van cementeren en schilderen te weinig garantie biedt op een kwalitatieve afwerking die op lange termijn zal standhouden.

Er wordt daarom gekozen voor een oplossing waarbij vinylester – een soort polyester – wordt aangebracht op de kuipen. Een betere maar duurdere oplossing die wel voldoende garanties biedt op de lange termijn voor correcte waterdichting en aansluiting met technische installaties zoals de monden en spots van het zwembad. De uitvoering van deze werken vraagt de aanpak van een gespecialiseerde aannemer die nog moet worden aangesteld. Dit gecombineerd met de langere uitvoering die vinylester met zich meebrengt, zorgt ervoor dat het zwembad gesloten blijft tot eind april.

Tot die tijd zijn zwemmers welkom in LAGO Kortrijk Weide of LAGO CLUB Zwevegem Fitpunt. Beide zwembaden zijn dagelijks geopend met ruime openingsuren. Houders van een beurtenkaart voor LAGO Kortrijk Lagaeplein kunnen hiermee in beide sportbaden komen zwemmen. Er wordt ook gekeken om de zwemlessen en de uren van zwemsportclubs zoveel mogelijk elders in te richten. De sportdienst neemt contact op met alle getroffen klanten.

“Het is een serieuze domper voor alle watersporters dat het zwembad in Heule langer dan verwacht gesloten blijft. De kwaliteit kon echter niet gegarandeerd worden met de geplande manier van werken. Het zou heel jammer zijn mochten we half werk leveren om dan over enkele maanden of jaren weer met hetzelfde probleem te zitten. We bijten nu dus door de zure appel heen om over enkele maanden opnieuw over een topzwembad in Heule te kunnen beschikken”, verduidelijkt
Wouter Allijns – schepen van Sport

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.