Home > Zwembad Aquandé in Anzegem opent komende woensdag

Zwembad Aquandé in Anzegem opent komende woensdag

Geschreven op 26 juni 2020 om 08:14 door Mario De Wilde

Komende woensdag 1 juli opent het nieuwe zwembad Aquandé in Anzegem eindelijk de deuren. Ze nemen er tal van veiligheidsmaatregelen om het zwembadbezoek veilig te laten verlopen in coronatijden. Zo kan maar een beperkt aantal bezoekers in het zwembad toegelaten worden. Je zal dus op voorhand een plaatsje moeten reserveren. De verantwoordelijke: “We hadden ons de opening van het nieuwe zwembad anders voorgesteld. De feestelijke opening stond gepland op 3 april, maar corona gooide hierbij roet in het eten. Het zwembad mag eindelijk open, maar er zijn strikte veiligheidsmaatregelen van kracht. We zullen maximum 30 zwemmers tegelijk toelaten. De nadruk ligt op baantjeszwemmen. Een zwembeurt duurt anderhalf uur, inclusief omkleden. Tussen elke zwembeurt voorzien we 30 minuten waarbij we alles schoonmaken.”

Reserveren
Een zwembeurt reserveren kan via www.aquande.be/reserveer en gebeurt in twee stappen. Eerst reserveer je het moment waarop je wil komen zwemmen, daarna kan je online meteen een ticket kopen. Druk jouw ticket op voorhand af of zet het op je smartphone voor een vlot verloop als je aankomt in het zwembad. Momenteel verkopen we geen abonnementen, aangezien we voorlopig met gereserveerde zwembeurten moeten werken.

Zwemlessen
Zwemlessen organiseren is niet evident, rekening houdend met de coronamaatregelen. We willen goede zwemlessen aanbieden, op een veilige manier. Daarom starten we pas met onze zwemlessen en watergewenning na de zomervakantie. Je vindt meer info over onze zwemlessen op www.aquande.be.

Schoolzwemmen
Met dit nieuwe zwembad willen we onze scholieren de kans geven op schoolzwemmen. Daar was nood aan, aangezien het zwembad van Deerlijk enkele jaren geleden de deuren moest sluiten en Zwevegem een kleiner zwembad heeft gebouwd. Verenigingen en recreatieve zwemmers zijn uiteraard welkom buiten de schooluren.

Cafetaria
Aquandé heeft een cafetaria. De cafetaria gaat samen met het zwembad open. Ook daar volgen we de veiligheidsvoorschriften.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.