Home > Zwem Academie van Knokke-Heist viert dit jaar 10de verjaardag met ‘spetterende’ activiteiten

Zwem Academie van Knokke-Heist viert dit jaar 10de verjaardag met ‘spetterende’ activiteiten

Geschreven op 12 september 2023 om 07:35 door Mario De Wilde

De Zwem Academie van Knokke-Heist viert dit jaar zijn 10de verjaardag en dat werd op het eind van het seizoen gevierd met een spetterende clubactiviteit terwijl ouders een inspirerende les meepikten in de baantjes ernaast. Het seizoen werd afgesloten met een goodiebag voor alle kids en een drankje voor de ouders.

De Zwem Academie in de startblokken
In de zomer van 2011 verzorgt de Zwem Academie in opdracht van de nv Dalkia en de Sportdienst van Knokke-Heist zwemlessen voor volwassen in openluchtzwembad De Raan. Het zou een succesvolle test-case blijken en de basis voor de latere activiteiten en aanbod. In de zomer van 2012 stond de Zwem Academie op de eerste rij bij de voorstelling van het Sportoase Duinenwater zwembad, want dit zou de prachtige thuisbasis worden van de club. Het complex werd feestelijk geopend op zaterdag 11 augustus. Op woensdag 5 september 2012 was de eerste les een feit. In het najaar organiseerde de Zwem Academie (i.s.m. de Sportdienst Knokke-Heist) met succes haar eerste lesgeversopleiding Initiator Zwemmen (Vlaamse Trainersschool, Sport Vlaanderen). Dit zorgde meteen voor een kwalificatie- en kwaliteitsimpuls. De club neemt sindsdien het voortouw in het periodiek organiseren van erkende opleidingen en bijscholingen, die voor iedereen toegankelijk zijn.

In het tweede seizoen verdubbelt het aantal lesuren en komen maandag en zondag erbij als lesdagen. Door het grote succes van de Crawl voor Kids wordt de Kids Academie opgericht, de zwemschool voor jonge sportzwemmers die tot twee keer per week een techniekles willen volgen en daarnaast ook hun zwemconditie willen verbeteren. Voor de volwassenen ontstaat een vergelijkbaar initiatief: de Continue to Crawl. Reeds in het tweede seizoen (2013 – 2014) ontvangt de Zwem Academie een ‘druppel’ van de Vlaamse Zwemfederatie. Hiermee worden ze beloond voor de kwaliteitsvolle jeugdwerking. In 2018 wordt de druppel omgedoopt in een ‘Jeugdlabel’ in functie van het aanbod. De Zwem Academie slaagt opnieuw met glans en behaalt het label voor het ‘Recreatief zwemmen & Sportzwemmen’ en het ‘Leren zwemmen’.

In 2017 viert de Zwem Academie haar vijfjarig bestaan in het Sportoase bad en in 2018 trakteert de Zwem Academie haar deelnemers op een acte de présence van niemand minder dan Olympiër Fanny Lecluyse.

In het voorjaar van 2021 werd het 500e lid van de zwemfamilie in de bloemetjes gezet: Christine Winne, 67 jaar jong en geboren en getogen in Knokke-Heist. Ze schreef zich begin april 2021 in voor de Start to Crawl lessen op woensdagochtend en de rest is geschiedenis. Zo is het alweer seizoen 2022-2023 waarin alle lesgevers een nieuwe outfit kregen en de Zwem Academie een recordaantal leden mocht ontvangen.

En nu? In november 2023 staat het zwemfeest opnieuw met stip op het programma. We wensen de Zwem Academie nog vele sportieve jaren toe!

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.