Home > Zuid-West-Vlaamse welzijnsvereniging W13 heeft een nieuwe directeur: Laura Vanslembrouck

Zuid-West-Vlaamse welzijnsvereniging W13 heeft een nieuwe directeur: Laura Vanslembrouck

Geschreven op 26 juni 2024 om 07:01 door Mario De Wilde

De Zuid-West-Vlaamse welzijnsvereniging W13 heeft een nieuwe directeur: Laura Vanslembrouck volgt Kim Van Belleghem op, die kiest voor een nieuwe uitdaging. De Kortrijkse (36) was de afgelopen
13 jaar aan de slag bij Stad Oostende. In maart van dit jaar raakte bekend dat W13 op zoek moest naar een nieuwe directeur: Kim Van Belleghem, die sinds de opstart van de welzijnsvereniging in maart 2016 de leiding had, kondigde toen haar vertrek aan. De raad van bestuur van W13 zette daarna meteen een selectieprocedure in gang. “Een procedure die op een uiterst professionele manier werd opgemaakt en uitgevoerd”, aldus W13-voorzitter Philippe De Coene. “We schakelden onder meer een externe jury in die de lat hoog legde voor de kandidaten.”
Superblij met nieuwe uitdaging
Intussen is de laureaat, en dus nieuwe directeur van W13 bekend. Het gaat om Laura Vanslembrouck (36). Zij woont in Kortrijk en was de afgelopen 13 jaar aan de slag bij Stad Oostende. “Ik ben er begonnen bij de jeugddienst, om een aantal jaar later over te gaan naar de dienst Onderwijs”, aldus Laura. “De voorbije jaren was ik diensthoofd Onderwijs en Maatschappij in Oostende.”

“Het was een job die ik voor alle duidelijkheid met hart en ziel deed. Maar toen ik de vacature van directeur bij W13 voorbij zag flitsen, triggerde die mij. De thema’s waarmee W13 bezig is, het DNA van de organisatie … Die spraken me enorm aan. Net als het samenwerken, de partnerschappen en het innovatieve waarmee de welzijnsvereniging bezig is.”

“Nadat ik bij een aantal collega’s en vrienden had afgetoetst of W13 iets voor mij zou zijn, heb ik uiteindelijk de stap gezet en mij kandidaat gesteld. Het was hoe dan ook een pittige selectieprocedure en ik ben echt superblij dat ik deze nieuwe uitdaging mag aangaan.”
Voorbeeld voor andere organisaties
Laura Vanslembrouck start op 1 oktober op als directeur van W13. “We hebben alle vertrouwen in Laura om W13 op een goede manier te leiden”, besluit W13-voorzitter Philippe De Coene. “Bij deze wil ik ook Kim Van Belleghem bedanken voor de voorbije acht jaar. Kim startte toen W13 een kleine organisatie met een handvol mensen in dienst was. Intussen is W13 uitgegroeid tot een welzijnsvereniging die het verschil maakt in het sociaal, welzijns- en zorglandschap in Zuid-West-Vlaanderen. Een organisatie ook die de afgelopen jaar als een voorbeeld wordt aanzien voor andere welzijnsverenigingen. Kim heeft daar een belangrijk aandeel in. De raad van bestuur van W13 wenst haar veel succes in haar nieuwe uitdaging.”

Foto met v.l.n.r. Kim Van Belleghem, Laura Vanslembrouck en Philippe De Coene.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.