Home > ZoWe Brugge vormingscentrum sluit 2019 mooi af met Qfor kwaliteitslabel

ZoWe Brugge vormingscentrum sluit 2019 mooi af met Qfor kwaliteitslabel

Geschreven op 19 december 2019 om 14:13 door Mario De Wilde

ZoWe vormingscentrum uit Brugge werd in 1996 opgericht onder de naam “Vormingscentrum Verpleegkundig Bijblijven of VOVB”. In 2017 veranderde “VOVB” van naam en werd “ZoWe vormingscentrum”. Het doel van het vormingscentrum is vanuit de professionaliseringsgedachte LevensLang Leren (LLL) aan te moedigen bij hulp- en zorgverleners in de sector van gezondheid en welzijn. Door te voorzien in praktijkgerichte opleiding en vorming wil het vormingscentrum tegemoet komen aan de noden van de praktijkwerkers in het werkveld van gezondheid en welzijn.
Het centrum biedt open en in-house opleidingen aan. De auditor stelde vast dat ZoWe vormingscentrum ruim voldoet aan de norm om het kwaliteitslabel Qfor toe te kennen.

De troeven van het vormingscentrum die het Qfor-rapport benadrukt, zijn een sterk en professioneel team van medewerkers, dat helder en toegankelijke vorming aanbiedt. De cursussen zijn goed gedocumenteerd en vinden plaats in een schitterende “state of the art” accommodatie.
Tegelijk behaalde het vormingscentrum de mogelijkheid om te werken met een KMO-portefeuille, die vorming voor deze bedrijven financieel aantrekkelijker maakt. Het centrum speelt vooral op maat in op vragen vanuit het werkveld van de algemene en de geestelijke gezondheidszorg, de ouderenzorg, de thuiszorg en de zorg voor mensen met beperkingen. De opleidingen zijn uiteenlopend, zoals bijvoorbeeld ehbo, wondzorg, werken met een subcutane pijnpomp, het omgaan met moeilijk hanteerbaar gedrag, herstelgerichte zorg, enz. ZoWe vormingscentrum organiseert ook regelmatig voordrachten onder de naam “causerieën”, waarin een actueel maatschappelijk thema aan bod komt. Het centrum bouwt haar eigen vormingsvisie verder uit en wil toekomstgericht blijven inspelen op noden in het werkveld.
Info: www.zowevormingscentrum.be

 

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.