Home > Zorggroep Curando uit Brugge/Ruiselede bedankt haar medewerkers voor gouden kwaliteitslabel

Zorggroep Curando uit Brugge/Ruiselede bedankt haar medewerkers voor gouden kwaliteitslabel

Geschreven op 28 juni 2024 om 09:28 door Mario De Wilde

Curando vzw draagt sinds midden mei het Qualicor Europe kwaliteitslabel en dat hebben ze te
danken aan hun gouden medewerkers. Vandaag werden alle medewerkers, vrijwilligers en
zorgvragers van de zorggroep getrakteerd op een welverdiend ijsje en kreeg het label een
permanente plaats in alle zorglocaties. Hoewel de continue kwaliteitsborging- en verbetering de belangrijkste doelstelling blijft, is het behalen van een accreditatielabel voor de zorgorganisatie ook heel belangrijk. Dit label wordt uitgereikt door de gecertificeerde accreditatie-instelling Qualicor Europe. Zij ontwikkelen kwaliteitsnormen en toetsen zorginstellingen hierop. Het label wordt uitgereikt na een audit waarin de veilige, kwalitatieve en verantwoorde zorg wordt getoetst aan de hand van verschillende kwaliteitsnormen. Bovendien wordt er bekeken of er in de organisatie een cultuur heerst om continu aan verbetering te werken.
Gouden kwaliteit
Met een tijdelijk gouden logo en nieuwe slogan ‘onze zorg, gouden kwaliteit’ wil Curando vzw al haar medewerkers en vrijwilligers bedanken voor hun inspanningen. Niet alleen tijdens de audit, maar vooral ook voor de dagelijkse inspanningen om kwaliteitsvolle en veilige zorg te bieden aan alle zorgvragers en patiënten. Ook de zorgvragers worden bedankt, want zonder hen kan er geen zorg geboden worden.

De traktatie, onder de vorm van een ijsje, is ook zeker welgekomen met dit warme weer. “Zorgen is en blijft vooral ‘mensenwerk’. Dankzij onze betrokken en verbonden medewerkers en vrijwilligers zijn wij dan ook bijzonder ‘preus’ op dit kwaliteitslabel. Vanuit onze visie en missie werken wij verder aan de grote uitdagingen. Zo blijft het nu en in de toekomst voor iedereen binnen onze huizen een echt ‘wel-zijn’.” zegt Dirk Snauwaert, directeur woonzorgzone West bij Curando. De zorggroep voorziet ook een blijvende herinnering op elke locatie onder de vorm van een plakkaat met het gouden logo.
Kwaliteitscultuur
Curando kreeg onder andere een groot compliment voor de warme zorg die in alle lagen van de
organisatie voelbaar is. Verder gaan ze aan de slag met enkele suggesties en aanwijzingen die ze kregen van het auditteam. Maar dit gouden label is niet het einddoel voor de zorggroep. Curando stapt als organisatie in het continue verbeterprogramma van Qualicor Europe.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.