Home > Zonzomers weekend in aantocht. Kust maakt zich op voor topdagen. Hotelbezetting van 90% tot 95%

Zonzomers weekend in aantocht. Kust maakt zich op voor topdagen. Hotelbezetting van 90% tot 95%

Geschreven op 14 juli 2022 om 10:59 door Mario De Wilde

Het zomerse weer zorgt voor topdagen aan de Kust. Ook voor volgend weekend en volgende week blijkt uit de eerste ramingen dat zowel de kusthotels als de campings hoge bezettingsgraden noteren. Westtoer blijft de kustbarometer aanbieden aan wie naar zee gaat, zodat iedereen een van de rustiger plaatsen kan opzoeken.

Dit weekend en ook volgende week belooft een topperiode te worden voor de toeristische ondernemers aan zee. Het aanhoudende mooie zomerweer zorgt ervoor dat heel wat mensen een verblijf aan de Kust boeken. Westtoer raadt strandgangers aan om de kustbarometer te consulteren, daarop kunnen bezoekers zien hoe druk het in bepaalde zones is, en eventueel uitwijken naar rustiger plaatsen langs de kustlijn. Of bij aankomst al kiezen voor een van de strandzones net buiten de centra waar het rustiger maar even fijn vertoeven is. Zo blijft een verblijf aan zee voor iedereen veilig en comfortabel.

Een goede plaats zoeken op het strand is zeker dit weekend aangewezen. Zaterdag en zondag is het namelijk hoogwater met springtij, telkens tussen 15u en 17u. Dat betekent dat er op dat moment een beperkter deel van het strand beschikbaar zal zijn en dat de waterstanden bij vloed ook extra hoog zullen zijn. Mensen die zich in de loop van de dag al op het strand hebben geïnstalleerd, dicht bij de waterlijn, houden er best rekening mee dat ze bij opkomende vloed hun plek zullen moeten verlaten. Ook daarom raadt Westtoer aan om de kustbarometer te raadplegen en voldoende te spreiden over de rustiger delen van het strand.

De reddingsdiensten van IKWV roepen op om de instructies van de strandredders op te volgen en enkel te baden in de bewaakte zones. Springtij bij hoogwater betekent namelijk ook vaak een sterke onderstroom.

Hoge bezettingsgraad bij logiesuitbaters

Met het aanhoudende zomerweer blijven heel wat bezoekers logeren aan de Kust, zo blijkt uit de eerste ramingen. Vanaf vanavond, donderdag, is er een geraamde hotelbezetting van 90% tot 95% en dat voor de drie komende nachten. Ook de campings noteren hoge bezettingsgraden. En die tendens houdt ook aan voor volgende week, met het verlengde weekend van 21 juli in het vooruitzicht. Daar noteren de hotels nu al een gemiddelde bezetting van 75% tot 80%, met een uitschieter voor de nacht van maandag op dinsdag, met ook 90% geboekte kamers.
Voor de Kust en de toeristische ondernemers zijn dit dan ook topdagen. Naast de vele verblijfstoeristen, worden er heel wat dagtoeristen verwacht. De NMBS legt extra treinen in naar de kust, en roept reizigers op om ook daar de drukte-graadmeter te raadplegen. Alle info: https://www.dekust.be/nl/planjereis

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.