Home > Video. ‘Zonnige groetjes uit Knokke-Heist’, met naaktfoto’s?

Video. ‘Zonnige groetjes uit Knokke-Heist’, met naaktfoto’s?

Geschreven op 27 mei 2021 om 13:31 door Mario De Wilde

Nu het opnieuw mooi weer wordt, zullen de Belgen weer naar Knokke-Heist trekken. De bikini’s en zwembroeken liggen al klaar om samen met familie of vrienden op het strand van de zon te genieten. Maar iedereen kent het fenomeen van de zonneklopper die rechtstreeks van het strand naar de winkelstraten trekt. Het blijft een vreemd beeld om daar mensen in zwembroek of bikini tegen te komen. Wie Knokke-Heist een beetje kent, weet dat die “dresscode” minder bij de badgemeente past.

Creatief bureau Hurae speelde daarop in met een opmerkelijk fotoshoot. Samen met fotografe Noortje Palmers en enkele influencers maakten ze een opmerkelijke reeks foto’s waarbij de illusie wordt gewekt dat iemand net iets teveel bloot toont. “Indien men zegt dat dit “naaktfoto’s” zijn, zegt dat ook iets over de geest van de kijker. Suggestie is een krachtig middel”, aldus Hannes Coudenys, creatief directeur Hurae.

Creatief directeur Hannes Coudenys: “We weten dat sommige mensen even met de ogen
zullen knipperen wanneer ze deze “naaktfoto’s” onder ogen krijgen. Maar misschien zegt dat ook iets over de geest van de kijker. Suggestie is nu eenmaal een krachtig middel”, lacht Coudenys. “De fashion police is gelukkig niet nodig maar we hopen dat deze fotoreeks zal helpen om mensen eraan te herinneren dat je in Knokke-Heist je zwemkledij best voor op het strand houdt. Laat naakt aan de verbeelding over. Want geef toe, mannen met speedo in de winkel of een kunstgalerij, dat blijft toch wat onwennig.”

De opmerkelijke beelden werden trouwens  gefotografeerd door Noortje Palmers (gekend van onder meer Taboob, het project waarbij ze het eerder puriteinse algoritme van Instagram in vraag stelde). Noortje Palmers over de shoot: “Er is helemaal niets mis met een beetje bloot, maar voor alles is er een plaats en een moment. Onder het motto “laat naakt aan de verbeelding over” creëerden we deze illusies. We hebben over elk beeld goed moeten nadenken. Maar al van bij het in scène zetten van de eerste illusie, werden we meteen extra enthousiast over het effect en de humor van deze foto’s. Heerlijk dat Knokke-Heist het lef heeft om deze foto’s de wereld in sturen.”

Op de foto’s zien we onder meer Nicolas Caeyers (acteur en online creativeling), model
Chelsy De Witte (finaliste Miss België 2020) en gekend plus size model / body-positive-activiste Romy Schlimbach. Voor de foto’s trokken ze naar verschillende locaties in Knokke-Heist zoals de iconische gele Redderspost, het Rubensplein, het Kleurhuis in de Strandstraat, het roze Lichttorenplein en zelfs de Heilig-Hart Kerk op de Dumortierlaan.
“Het was fijn samenwerken met Noortje en onze modellen. Voor deze shoot gingen we op zoek naar “instagrammable” plekjes in Knokke-Heist. De Heilig-Hart Kerk lag eerder toevallig op ons pad maar die rode deur geeft nu eenmaal mooi op foto.”, lacht Coudenys.

#knokke-heist #dresscode #myKH – myknokke-heist.be

1 reactie

david de vrieze
Geschreven op 2022-09-09 17:05:52
zoek je nog naakt model ben 47 j en wat krijg je van vergoeding grt david

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.