Home > Zonnebeke annuleert Winterpark en roept inwoners op tot voorzichtigheid

Zonnebeke annuleert Winterpark en roept inwoners op tot voorzichtigheid

Geschreven op 24 november 2021 om 14:34 door Mario De Wilde

Ook Zonnebeke blijft niet gespaard van het stijgend aantal coronabesmettingen. Vandaag noteert de Westhoekgemeente zo’n 253 positieve gevallen, het hoogste aantal sinds de uitbraak van het COVID-19-virus. Hoewel er geen reden is tot paniek, annuleert de gemeente proactief haar massa-event Winterpark. Het gemeentebestuur van Zonnebeke benadrukt haar voorbeeldfunctie als lokale overheid. De situatie is er niet ernstiger dan in de buurgemeentes, maar toch wil het bestuur voorzichtig te werk gaan. “De veiligheid van onze bevolking is onze grootste zorg en als gemeente is het dan ook onze plicht om in alle omstandigheden volksgezondheid als eerste punt op de agenda te plaatsen. Massa-evenementen lijken ons dan momenteel ook geen verstandige keuze”, aldus burgemeester Dirk Sioen.

Dat Winterpark dit jaar niet doorgaat, betekent niet dat het evenementenleven in Zonnebeke volledig stilligt. Kleine of middelgrote activiteiten die volgens de heersende coronamaatregelen worden georganiseerd, gaan nog steeds door. Zo kun je er nog sporten, cursussen volgen of van een podiumvoorstelling genieten op een veilige manier. De gemeente behandelt de aanvragen en bewaakt met haar veiligheidscel de risico’s. De verenigingen en de vrijetijdsdiensten voeren uit. Zo zorgen ze samen voor een veilig sociaal leven. Bovendien merkt de gemeente dat ook heel wat verenigingen zelf hun verantwoordelijkheid nemen. Niet enkel Winterpark wordt een jaartje uitgesteld, ook het Passendaalse ‘Kerst up de platse’ en het nieuwe Geluveldse event ‘Kerst in de dreve’ verhuizen naar 2022. Het bestuur is trots dat ook vanuit het verenigingsleven de veiligheid voorrang krijgt.

Ondertussen blijft de gemeente dagelijks het aantal besmettingen opvolgen. Het bestuur benadrukt dat we er opnieuw enkel samen voor kunnen zorgen dat de curve daalt. De anderhalvemeter-afstandsregel, vaccinatie en de mondmaskerplicht blijven van primordiaal belang. Ook het telewerken moet het aantal besmettingen doen krimpen. Het gemeentebestuur blijft daarom verder op afspraak werken.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.