Home > Zondag a.s. Reuzenoptocht in Roeselare voor geboorte Reus Jempi

Zondag a.s. Reuzenoptocht in Roeselare voor geboorte Reus Jempi

Geschreven op 6 september 2021 om 10:49 door Mario De Wilde

Op zondag 12 september 2021 is het dan zover: de geboorte van Reus Jempi. Op het programma staat, naast de langverwachte geboorte, ook een stoet met 26 reuzen waarin iedereen zelf mag meestappen (!), een test-je-reus-duw-capaciteiten, kleikoppen kneden en metaal plooien, de aanwezigheid van KOERSbus, en heel wat reuze volksspelen.

13.30 u.: geboorte reus Jempi
Onder trompetgeschal van de koninklijke stadsharmonie wordt reus Jempi plechtig verwelkomd, gedoopt en in het bevolkingsregister ingeschreven door burgemeester Kris Declercq en de voorzitter van Reusselaere, John Huvaere. Dit alles met meters Annie Victor, Anita en Marie-Claire Monseré en peter Freddy Maertens aan hun zijde. Uiteraard klinken we collectief op dit monumentale moment.

14 u.: stap zelf mee in de reuzen(hoofden)stoet !
Nadien volgt, onder leiding van de Belleman, een grootse reuzenoptocht met maar liefst 26 reuzen. Naast 15 reuzen uit Roeselare tekenen ook reuzen uit Aniche, Ath, Calais, Gits, Staden, Tourpes en Wingene present. Het traject van de stoet loopt van het Polenplein via de Botermarkt, Patersstraat, Zuidstraat, Grote Markt, Ooststraat, Delaerestraat, Sint-Alfonsusstraat terug naar het Polenplein. Goed voor een kleine kilometer. Haalbaar voor… groot en klein.

Iedereen krijgt de kans om mee te stappen in deze stoet. Maar liefst 124 reuzenhoofden zijn in het museum KOERS ter beschikking voor wie zelf als reus wil meestappen. Deze reuzenhoofden werden afgelopen maanden in elkaar geknutseld door Roeselare scholen, verenigingen en andere creatievelingen.

Een reuzenhoofd kiezen en reserveren kan nu al via de balie van KOERS (Polenplein 15) of de dag zelf tussen 10 u. en 13 u. Nadien mag je het reuzenhoofd gewoon houden (als je beloofd er goed zorg voor te dragen). Zolang de voorraad strekt!

14 u. – 17 u.: Reuze-activiteiten
Op het Polenplein en in KOERS breekt het geboortefeest los met gratis reuzeplezier voor de hele familie. Op het Polenplein kan je via diverse proeven – onder leiding van een heus interimkantoor – testen of jij een goede reuzenduwer zou zijn. Alle 26 reuzen zijn er na de stoet ook te bezichtigen. Ook KOERSbus is een laatste keer van de partij.

In KOERS steek je de handen uit de mouwen. Kom te weten hoe onze reuzenbouwers VTI, SASK, schilder Filip Cardoen en stikster Sofie Wydooghe reus Jempi lieten herrijzen en ga zelf aan de slag met klei, aluminium, kleurpotloden… Er zijn ook reuzenspelen en een miniaturenzoektocht in KOERS.

Volledige programma op www.KOERSmuseum.be/geboortefeest

Het geboortefeest, de stoet, de toegang tot KOERS en alle activiteiten zijn gratis. Inschrijven is niet noodzakelijk. Breng je mondmasker mee.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.