Home > Zondag a.s. Brugs Jeugdboekenfeest met voorleessessies, workshops, animatie en theatervoorstellingen

Zondag a.s. Brugs Jeugdboekenfeest met voorleessessies, workshops, animatie en theatervoorstellingen

Geschreven op 28 februari 2024 om 06:51 door Mario De Wilde

Op zondag 3 maart zet de Openbare Bibliotheek Brugge leesplezier in de kijker tijdens het Groot Brugs jeugdboekenfeest. “Er staan ook dit jaar heel wat bekende namen op het programma”, zegt schepen van Cultuur Nico Blontrock. “Wil je Pieter Gaudesaboos horen vertellen over ‘Een zee van liefde’? Of Elisabeth Lucie Baeten horen voorlezen uit ‘En ze leefden nog’? In gesprek gaan met Chinouk Thijssen? Strips leren tekenen met Nix, de nieuwe tekenaar van ‘De Kiekeboes’? Het kan allemaal.”

Net zoals vorig jaar bundelt Brugge de krachten met Kabaal, het jeugdboekenfestival in Antwerpen. Maranke Rinck en Martijn van der Linden (Bob Popcorn), Marc Boutavant en Sylvia Vanden Heede (Stinkhond en Plattekat), Sanne Rooseboom en Zindzi Zevenbergen staan in beide steden op het programma.

De formule van het Jeugdboekenfeest – met voorleessessies, workshops, animatie en theatervoorstellingen – blijft aanslaan bij een ruim publiek. De ticketreservatie startte half februari, en heel wat sessies waren in een mum van tijd volzet. Maar er zijn nog plaatsen beschikbaar, en bovendien zijn er in en rond Hoofdbibliotheek Biekorf heel wat activiteiten waar je niet op voorhand moet voor inschrijven. Kom dus zeker eens langs op 3 maart.

Het volledige programma, met ook een overzicht van doorlopende activiteiten zonder inschrijving, vind je op brugge.bibliotheek.be/jeugdboekenfeest. Alle activiteiten zijn gratis.

Meer info: Bibliotheekmedewerker Lut Belaen (lut.belaen@brugge.be 050 47 24 23) is coördinator van het Jeugdboekenfeest

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.