Home > Zondag 20 maart is het Internationale Geluksdag’: win je gelukskoekje bij Restaurant Jade in Loppem

Zondag 20 maart is het Internationale Geluksdag’: win je gelukskoekje bij Restaurant Jade in Loppem

Geschreven op 10 maart 2022 om 13:46 door Mario De Wilde

Je kent ze wellicht: de Fortune Cookies of gelukskoekjes die je bij de koffie krijgt aangeboden wanneer je Oosters gaat tafelen. Bij het bekende restaurant ‘Jade’ in Loppem is dat niet anders. Bovendien komt de ‘Week van de Lentekriebels’ er aan en dat leek voor zaakvoerders Ying en Chopin een prima gelegenheid om in deze verwarrende tijden een gelukskoekjesactie te organiseren.

Gelukskoekjes: wie kent deze klassieker niet? Het krokant koekje is gemaakt van meel, suiker, vanille en olie en er zit een papieren strookje in met daarop levenswijsheden, toekomstvoorspellingen of adviezen. Maar wist je ook dat er een bijzonder verhaal schuilt achter dit koekje? Het idee voor koekjes met papiertjes erin zou ergens in het China van de veertiende eeuw zijn ontstaan. Volgens een legende zou een Chinees een opstand hebben gepland tegen de Mongoolse overheersers, via berichtjes verstopt in mooncakes. Maar tegenwoordig zijn gelukskoekjes uiteraard vooral een vorm van onschuldig vermaak. De spreuken in de gelukskoekjes staan in het Nederlands, Engels, Frans, Duits en Spaans. Lekker internationaal dus!

Op zondag 20 maart is het ‘International Day of Happiness’ zeg maar de Grote Geluksdag. Daar zijn we met z’n allen hard aan toe en het is voor Restaurant Jade meteen de hefboom om een originele gelukskoekjesactie in het leven te roepen. Elke bezoeker die tussen donderdag 17 en 20 maart komt tafelen, mag per gezelschap een gelukskoekje trekken. Datzelfde geldt ook in die periode voor de take away-afdeling. In de bijzondere gelukskoekjes kan je volgende prijzen winnen: een Verrassingsmenu t.w.v. € 60, driemaal een gratis lunch t.w.v. € 18 en zesmaal een gratis aperitief van het huis t.w.v. € 6. Wil je de lentekriebels met een gratis etentje bezegelen, dan is dat zeker het moment om bij Jade in Loppem langs te gaan.

Meer info op www.jade-loppem.be

 

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.