Home > Zondag 18 juni wordt de tuin van de Brugse Sint-Godelieveabdij één grote picknickzone

Zondag 18 juni wordt de tuin van de Brugse Sint-Godelieveabdij één grote picknickzone

Geschreven op 9 juni 2023 om 09:01 door Mario De Wilde

Op zondag 18 juni 2023 – Internationale Picknickdag – kan iedereen van 11.00 tot 14.00 uur in de tuin van de Sint-Godelieveabdij genieten van een duurzame picknick zonder wegwerpmateriaal. “Ik nodig iedereen graag uit om samen te proeven van een heerlijke brunch, samengesteld met producten van hier”, zegt schepen Klimaat, Energie en Milieubeleid Minou Esquenet.

‘Food Wave Picnic – Together for climate’ is een internationaal evenement dat erop gericht is te benadrukken hoe duurzaamheid gemakkelijk kan worden geïntegreerd in ons dagelijks leven, te beginnen met onze voedselkeuzes. Wie wil, kan op zondag 18 juni 2023 heerlijk brunchen met een eigen duurzame picknick zonder wegwerpmateriaal in de mooie tuin van de Sint-Godelieveabdij. De deuren gaan open van 11.00 tot 14.00 uur.

Je kan, dankzij Food Wave Warrior Bianca Deschacht, ook genieten van een heerlijk brunchpakket (*) (kostprijs 16 euro). Dit is volgens Bruggesmaakt, onze voedselstrategie, samengesteld met de beste lokale producten en duurzaam verpakt en vervoerd. Dit pakket kan je de dag zelf verkrijgen in de tuin tussen 11.00 en 12.00 uur. Best eigen servies (borden, kommetje, beker, mes, vork, lepel, tas, dekentje…) zelf meebrengen, want dit is niet voorzien. Best op voorhand te bestellen via Lekker van hier: https://www.shop.lekkervanhier.be/product/73835?redir=%2Fapp%2Fwebshop%2Fview%2Fwebshop.php%3FHC%5B%5D%3D1175#p

Schepen van Klimaat, Energie en Milieubeleid Minou Esquenet: “Ik vind het fijn om te zien hoe jongeren van ons project FoodWave enthousiast de handen uit de mouwen steken om creatief aan de slag te gaan met lokale en gezonde voeding. In de prachtige tuin van de Sint-Godelieveabdij nodig ik graag iedereen uit om samen te proeven van een heerlijke brunch, samengesteld met producten van hier.”

(*) Het brunchpakket bevat 1 cinnamon bun, ¼ meergranen desembaguette, 1 sneetje pains des amis (tarwe-rogge), Griekse yoghurt geserveerd met chocolade granola en aardbeien, hardgekookte eitjes met bieslook, salade van andijvie met venkel, jonagold appel, lavas, geitenkaas en granola goji bes, salade van komkommer met radijsjes geroosterde kikkererwten afgewerkt met dille, mini Boules de Berlin, appel-rode bietsapje, koffie, sneetje jong belegen kaas, ½ geitenkaasje met bloemetjes, plakje gezouten boter en een potje aardbeienconfituur.

 

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.