Home > Zomerse vakantiekampen en speelpleinwerking in Diksmuide populairder dan ooit

Zomerse vakantiekampen en speelpleinwerking in Diksmuide populairder dan ooit

Geschreven op 24 oktober 2022 om 11:31 door Mario De Wilde

Nu de kinderen alweer twee maanden op de schoolbanken zitten, kijken wij even terug naar de zomer met de bijhorende kampen en de speelpleinwerking. Maar liefst 815 kinderen genoten van het zomeraanbod van de stad Diksmuide. Alle kampen zijn vlekkeloos verlopen. Diksmuide verwelkomde dit jaar een pak meer kinderen tijdens de zomermaanden. Maar liefst 815 tegenover bijna 500 vorig jaar. Dit aantal werd verdeeld onder de vakantiekampen, de speelpleinwerkingen De Kastanjes en Zonnestraal en de Zomerschool. Hiermee is het aanbod populairder dan ooit. De Kastanjes had 213 unieke bezoekers, Zonnestraal 470. Opvallend is dat 17% van de kinderen in Zonnestraal dat deden onder het kansentarief van UiTpas. Maar liefst 75 animatoren waren verspreid over de hele zomer aan het werk om de kinderen een zalige zomer te bezorgen. Ook de Zomerschool kende een drukke zomer met 53 leergierige kinderen.
Tienerkampen van de sportdienst
De sportdienst focuste afgelopen zomer op een aanbod voor tieners. Dit jaar waren er geen kampen voor kleuters of lagereschoolkinderen in juli of augustus. Er vonden in totaal vijf themakampen plaats waar in totaal 79 tieners . Het Roboticakamp in samenwerking met Junior Argonauts viel het meest in de smaak en was helemaal volzet.
Het aantal deelnemers van deze zomer:
Fashionkamp: 12/20 (i.s.m. Junior Argonauts)
Hair- & beautykamp: 14/20 (i.s.m. Dress up by Kim)
Roboticakamp: 20/20 (i.s.m. Junior Argonauts)
Roots of hiphop: 15/20 (i.s.m. Graffiti VZW)
Tienersportkamp: 18/25 (eigen organisatie)
Speelpleinwerkingen
De jeugddienst stond in voor de organisatie van speelpleinwerkingen De Kastanjes (Pervijze) en Zonnestraal (centrum), op domein Zonnestraal was er ook de Zomerschool. Na een positieve start in 2021, was er ook deze keer tienerwerking voor kinderen vanaf 12 jaar.
Drukke zomerschool
De zomerschool was er voor kinderen die de Nederlandse taal graag nog wat beter onder de knie willen hebben. Voor de 25 lagerschoolkinderen die naar de Zomerschool gingen startte de dag telkens in het VTI waar ze eerst anderhalf uur speelse lessen kregen om hun Nederlands te oefenen, daarna trokken ze iets voor de middag naar Zonnestraal om de hele groep van de speelpleinwerking te vervoegen. 19 kleuters en 9 tieners volgden de zomerschool vanuit Zonnestraal. Daar was een jobstudent ter beschikking die taalstimulerende spelletjes voorzag. In ieder geval werd alles op het domein ook extra met pictogrammen aangeduid zodat iedereen zijn weg makkelijk vond. Dit jaar waren er ook veel kinderen uit Oekraïne aanwezig. Sommige kinderen kwamen een hele periode langs, anderen maar een weekje. Maar iedereen was meer dan welkom en beleefde een leuke zomer!
Zot zomerslot
De laatste dag van de zomervakantie was er geen speelpleinwerking en stond geen vakantiekamp gepland. Iedereen was wel welkom om de zomer in stijl af te sluiten tijdens ‘Zot Zomerslot’. “239 kinderen zagen dit helemaal zitten. We kregen van verschillende ouders zeer lovende kritieken over de organisatie en het aanbod. Het was een fijne zomer”, aldus jeugdschepen Marc De Keyrel.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.