Home > Zomerkermis strijkt over tien dagen neer in Diksmuide

Zomerkermis strijkt over tien dagen neer in Diksmuide

Geschreven op 7 juli 2020 om 16:02 door Mario De Wilde

Een week geleden raakte bekend dat kermissen opnieuw georganiseerd mogen worden. Na uitgebreid overleg tussen stadsdiensten, politie en de betrokken foorkramers besliste het stadsbestuur om deze zomer toch een zomerkermis te organiseren. Diksmuide is één van de weinige gemeenten die twee kermissen organiseert. Lange tijd zag het ernaar uit dat 2020 het jaar van niet twee maar nul kermissen zou worden. Nu blijkt dat zomerkermissen opnieuw georganiseerd mogen worden heeft het stadsbestuur besloten om foorkramers van 17 tot 21 juli welkom te heten op de Grote Markt.

Programma

Foorkramers serveren bezoekers vanaf 17 juli een stevige portie ontspanning en plezier met een draaimolen, trampolines, visspel, schietkraam, lunapark, trampolines, autoscooters en andere gekende kramen. Aangezien veel meer inwoners voor een vakantie dichtbij huis kiezen hoopt het stadsbestuur inwoners en bezoekers met de komst van de zomerkermis een extra mooie zomer te bezorgen.

Veiligheid eerst

Het stadsbestuur neemt maatregelen om een veilige zomerkermis te organiseren. Zo is elke foorkramer verantwoordelijk voor de eigen attractie en moeten uitbaters verplicht een mondmasker dragen. Aan elke attractie is handgel voorzien, elke attractie wordt na gebruik ontsmet en een circulatieplan moet onnodig contact tussen bezoekers vermijden. Gedetailleerde richtlijnen omtrent hygiëne of afstand zijn afhankelijk van kraam tot kraam, de veiligheid van bezoekers staat centraal.

Aanpassingen zomerprogramma

Door de komst van de kermis werden enkele verschuivingen in het vaste zomerprogramma doorgevoerd. Zo zullen de Fietsenhippodroom, de Filmmarkt, Circus Dixmuda, Moving Mondays en Kinderstreken eenmalig verhuizen naar het Schoolplein. De Boerenmarkt en Maandagmarkt verhuizen naar de rijbaan langs de markt en de Koning Albertstraat. De kioskconcertjes, huifkartochtjes en Zomerse Vrijdagen gaan door zoals gepland. Beiaardklanken gaat niet door op 19 juli. Tijdens de zomer strijkt ook zomerbar dixmutha neer op de Grote Markt. De bar wordt in de foor geïntegreerd.

Praktisch

De zomerfoor is open van vrijdag 17 juli tot en met dinsdag 21 juli. Plan je een bezoek? Houd dan rekening met volgende openingstijden:

–          Vrijdag van 18 tot 1 uur ‘s nachts

–          Zaterdag van 15 tot 1 uur ‘s nachts

–          Zondag van 15 tot 1 uur ‘s nachts

–          Maandag van 10.30 tot 1 uur ‘s nachts

–          Dinsdag (familiedag) van 15 tot 22 uur

Vanaf dinsdagnacht vertrekt de kermis, zodat het normale zomerprogramma weer op de markt kan plaatsvinden. Het volledige zomerprogramma vind je via www.bezoekdiksmuide.be.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.