Home > Zomeren in het stadscentrum van Diksmuide

Zomeren in het stadscentrum van Diksmuide

Geschreven op 22 juni 2020 om 12:06 door Mario De Wilde

Inwoners en bezoekers kunnen opgelucht ademhalen, ook deze zomer valt heel wat te beleven in Diksmuide. Massa-evenementen zitten er niet in, dus kiest de stad voor een gratis gevarieerd, terugkerend zomeraanbod voor jong en oud, sporter en cultuurliefhebber, culinair genieter en muziekfanaat. Inwoners en bezoekers kunnen deze zomer élke dag iets beleven in Diksmuide. Hotspot van dit alles is de Grote Markt, waar de meeste activiteiten zullen plaatsvinden.

Moving monday

Na een ontspannend bezoek aan de maandagmarkt vliegen we de week sportief in. De hele zomer lang kunnen sportievelingen zich elke maandagavond tussen 19.30 en 20.30 uur in groepen van maximaal 50 sporters uitleven op de Grote Markt. Verschillende Diksmuidse partners staan in voor de sportlessen.

06/7: Zumba1

3/7: Fatburning

20/7: HIIT

27/7: Swissjump

03/8: Fitheidstesten

10/8: Bootcamp

17/8: Drums Alive

24/8: Burn

31/8: Solo Latin Dance Fit Barre

Deelnemen is gratis, inschrijven een must. Voor meer informatie en inschrijvingen kan je terecht op www.bezoekdiksmuide.be.

Kinderstreken
Op dinsdag serveren we tussen 13 en 17 uur cultuur op kindermaat. Leuke animaties en speelse constructies zorgen ervoor dat kinderen jonger dan twaalf zich niet vervelen.

Rust@markt
Sit back and relax, tijd voor een moment van rust op woensdag. Passanten kunnen tussen 13.30 en 16.30 uur neerploffen op één van de strandstoelen of zitzakken, en wegdromen bij een boek uit het boekenrek.

Classic@markt
De ideale afsluiter voor een namiddag relaxen: een portie klassieke muziek. Op woensdag genieten we vanaf 18.30 uur van heerlijke rustgevende klassieke liveconcertjes.

Markt op Stelten
Geen Park op Stelten, wel een coronaproof theaterfestival dit jaar. Elke donderdag strijken theateracts neer op de Grote Markt. Een mix van internationale straat- en poppentheaterartiesten leven zich met hart en ziel uit tijdens grappige, acrobatische of ontroerende voorstellingen. De eerste Markt op Stelten op 2 juli gaat door op het Schoolplein, omdat de proclamatie van de zesdejaars van ’t Saam campus Aloysius diezelfde dag plaatsvindt op de Grote Markt.

Zomersevrijdagen
Muziek kleurt op vrijdag het stadscentrum. Swingende optredens maken dit jaar plaats voor gezellige luister- en meezingmomenten. Terwijl de horeca drankjes serveert, serveren wij heerlijke klanken en een vakantiegevoel in eigen stad. Momenteel leggen we de laatste hand aan het aanbod.

De Zomerse vrijdagen vinden plaats op de Grote Markt, met uitzondering van 3 juli (muziekclub 4AD), 14 augustus (fotografiemuseum en praatcafé Fot’Oeil) en 28 augustus (Herberg De Speelman). Op www.bezoekdiksmuide.be kan je het volledige programma binnenkort terugvinden.

Fietsenhippodroom
Een rond stuur, achteruit trappen om vooruit te gaan,… Kinderen kunnen elke zaterdagnamiddag tussen 13 en 17 uur het kinderparcours op de Grote Markt testen met de gekke fietsen. Passeer voor je bezoek aan het fietsparcours even op de Boerenmarkt voor een lekkere versnapering.

De Filmmarkt
Genieten van films onder een sterrenhemel, deze zomer kan het elke zaterdag gratis op de Grote Markt. De Diksmuidse Filmclub programmeert een selectie fijne films. In juli starten we om 22 uur, in augustus om 21.30 uur.

04/7: Firmin

11/7: Paris Pieds Nus

18/7: The Best of Dorien B.

25/7: FC De Kampioenen: Viva Boma

01/8: Le Huitième Jour

08/8: Le Vélo de Ghislain Lambert

15/8: The Lion King

22/8: Rocketman

29/8: Downton Abbey

Lazy Sunday
Beleef Diksmuide op z’n zondags met fijne activiteiten voor het hele gezin: kioskconcertjes, circus Dixmuda, huifkartochten en beiaardklanken.

Kioskconcertjes
Tijdens de zomermaanden strijkt onze prachtige kiosk opnieuw neer op de Grote Markt voor gezellige aperitiefconcertjes op zondag. De hele zomer lang geniet je om 11 uur van fanfares, coverbandjes of orkestjes bij een fris aperitiefje.

Circus Dixmuda
Als wij niet naar het circus kunnen, dan brengen we het circus naar jullie. In samenwerking met het Wiener Circus – dat sinds de lockdown noodgedwongen in Diksmuidse verblijft – brengen we acrobatische, grappige en muzikale circusacts naar de Grote Markt tussen 13 en 17 uur.

Huifkartochten
Diksmuide per huifkar, waarom niet? Met het nostalgisch hoefgetrappel van het Belgische trekpaard op de achtergrond toont Chris van Huifkar Diksmuide ons Diksmuide van z’n mooiste kant. Neem gratis plaats op de huifkar tussen 14 en 17 uur. Vertrek op de Grote Markt.

Beiaardklanken
Tussen 18 en 19 uur luiden de klokken van onze beiaard. Een verfijnd klokkenspel van  klassieke en moderne nummers laten je ongetwijfeld mee neuriën. Tijdens de zomermaanden wisselen de beiaardjukebox, thema- en quizavonden elkaar af en kunnen ze je zelfs een leuke prijs opleveren.

Oproep zomerbar

Naast het mooie evenementenaanbod strijkt binnenkort ook een zomerbar neer op de Grote Markt. Het stadsbestuur lanceert een oproep bij Diksmuidse horecazaken voor de uitbating van die bar. De zomer werd onderverdeeld in 4 periodes van twee weken, van maandag 6 juli tot zondag 30 augustus. Horecazaken kunnen intekenen voor een periode van twee weken. Welke zomerdrankjes er geserveerd worden, en wanneer de bar open is, is volledig naar wens van de uitbater. Geïnteresseerden kunnen contact opnemen met de dienst evenementen via evenementen@diksmuide.be.

MENT TV

Goed nieuws voor fans van het Vlaamse lied. MENT TV, dat dit jaar zou plaatsvinden op maandag 6 juli wordt voorlopig uitgesteld naar zondag 6 september.

Praktisch

Kleiner, gezelliger, gratis en veilig, dat zijn de basisingrediënten voor het activiteitenaanbod. Uren kunnen nog wijzigen, surf naarwww.bezoekdiksmuide.be voor je het stadscentrum induikt, je vindt er het volledige programma met juiste starturen. Alle activiteiten zijn gratis, maar houd er rekening mee dat de plaatsen beperkt zijn. Inschrijven is niet nodig, enkel voor de Moving Mondays moet je een plaatsje reserveren. Gebruik van een mondmasker is verplicht tijdens De Filmmarkt, Zomerse Vrijdagen en Classic@markt. We raden aan om altijd een mondmaskers mee te nemen als je langskomt.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.