Home > Zomeraanbod Beisbroek in Sint-Andries: een kidslab, kruiden, beestjes en brood bakken

Zomeraanbod Beisbroek in Sint-Andries: een kidslab, kruiden, beestjes en brood bakken

Geschreven op 21 mei 2021 om 11:12 door Mario De Wilde

Met de zomer in zicht stelt Stad Brugge het milieu- en educatieaanbod voor het komende seizoen voor. “De zomer zal bol staan van spetterende en leerrijke activiteiten die zowel de jonge als de iets oudere generaties meenemen in de wonderlijke natuur-en dierenwereld”, zegt schepen van Openbaar Domein Mercedes Van Volcem. “Zeker nu de Stad de openingstijden voor de Kruidentuin Tudor uitbreidt. Dankzij een automatische poort zal de Kruidentuin het volledige jaar te bewonderen zijn.”

Het domein Tudor maakt deel uit van de Brugse stadsbossen. Centraal ligt het in 1904 gebouwde kasteel Tudor. Bij het familiekasteel hoorde ook het koetshuis, de Mariagrot, een siertuin en een ommuurde moestuin met hovenierswoning. Sinds 1981 zijn de gronden rond het kasteel en het koetshuis eigendom van de Stad Brugge. De ommuurde tuin kreeg al in 1981 een nieuwe bestemming als kruidentuin. “De kruidentuin is ondertussen uitgegroeid tot een gevestigde waarde bij plantenkenners in het Brugse. Je vindt er een brede waaier aan kruiden met allerlei toepassingen en eigenschappen terug”, zegt schepen Mercedes Van Volcem.

Langere openingstijden
Tijdens de wintermaanden, van 1 december tot 28 februari, zal de kruidentuin elke dag geopend zijn van 14.00 tot 17.00 uur. Vanaf 1 maart blijft de kruidentuin open tot 19.00 uur. “We bieden onze inwoners en bezoekers de kans om doorheen het volledige jaar te genieten van de kleurrijke kruidentuin en er samen tijd door te brengen. Langere openingstijden helpen daar alvast bij. Iedere wandeling op zich heeft een eigen invalshoek, waardoor je steeds nieuwe dingen opsteekt. Van kweken en planten, tot snoeien. Voor ieder wat wils dus”, zegt burgemeester Dirk De fauw.

Natuur- en milieueducatie
Stad Brugge beschikt over twee natuur- en milieueducatiecentra: het Natuurcentrum Beisbroek en Kinderboerderij De Zeven Torentjes. Het Natuurcentrum Beisbroek biedt iedereen de kans om op een leuke en interactieve manier te leren over de natuur en het milieu. Zo kunnen kinderen zich onder andere uitleven in de interactieve tentoonstelling of op onderzoek trekken in het Kidslab. Kinderboerderij De Zeven Torentjes focust zich meer op activiteiten die het leven op de boerderij belichten. “Beide centra doen hun uiterste best om zowel kinderen, gezinnen als het grote publiek te informeren over hun activiteiten en ze ervan te laten genieten”, zegt schepen Mercedes Van Volcem.

Uitkijken naar de zomer

• Natuurcentrum Beisbroek
In 2021 valt er tijdens de zomermaanden alvast veel te beleven in Beisbroek. In het Natuurcentrum Beisbroek en de kruidentuin Tudor kan jong en oud hun hart ophalen. Kinderen leren in het ‘Kidslab’ het bos en zijn bewoners van dichtbij kennen. In de zomermaanden kunnen ze tijdens het kamp meer te weten komen over de sterren en planeten en gaan ze op ontdekkingstocht in de natuur. Dit jaar kan je terug op stap met de gids, de bestaande dierensoorten ontdekken en heel wat bijleren over de verschillende bomen in het bos. “De activiteiten worden steeds op leeftijdsniveau georganiseerd en nemen jong en oud mee in de bijzondere wereld van het bos. Het leven in een bos en haar decor zijn sterk onderhevig aan de verschillende seizoenen. Hier laten we onze activiteiten volop op inspelen. Alle activiteiten zijn terug te vinden op de stadswebsite www.brugge.be/natuureducatie. Ze worden gebundeld per vier
maand. Met dit uitgebreid aanbod bieden we jong en oud de kans om er op uit te trekken en te ontdekken en te genieten.”

• Kinderboerderij De Zeven Torentjes

Kinderboerderij De Zeven Torentjes trapte het nieuwe jaar af met een uitgebreid aanbod. Op de historisch waardevolle hoeve met indrukwekkende schuren en stallen kan er verkend, gespeeld en bijgeleerd worden. Tijdens de zomermaanden ontdek je de ‘Boerderij van dichtbij’ de wondere wereld van wol, kan je genieten van een broodbaksessie of steek je de handen uit de mouwen tijdens één van de boerderijnamiddagen. “Ook een leuke fotozoektocht met het ganse gezin werd aan het aanbod toegevoegd. Ieder jaar opnieuw verwelkomen we hier meer dan 1.000 kinderen. Ook voor gezinnen bieden we een ontspannende gezinsuitstap. Daarom ben ik fier dat we een voldoende evenwichtig en uitdagend aanbod kunnen aanbieden. Wat wordt het uitkijken naar de zomer”, aldus schepen Van Volcem.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.