Home > Zoek je een huisarts tijdens de zomer in De Panne? Contacteer de Summerdoc

Zoek je een huisarts tijdens de zomer in De Panne? Contacteer de Summerdoc

Geschreven op 19 juli 2023 om 11:14 door Mario De Wilde

Met Summerdoc staan de huisartsen in De Panne voor je klaar. In juli en augustus kan je bij hen in het tijdelijk kabinet terecht als inwoner, tweedeverblijver én bezoeker voor de eerste zorg. Als je vaste huisarts in De Panne in verlof is of je bent op vakantie in De Panne, kan je bij de Summerdoc terecht. Hoe werkt het? Je maakt een afspraak via het telesecretariaat op het nummer 058 69 00 66. Je kan er in juli en augustus terecht tussen 08.00u en 19.00u. Heb je ’s avonds of in het weekend dringend hulp nodig, dan bel je de Wachtpost in Veurne op het nummer 1733.

Waarom dit project?

In 2021 lanceerde het lokaal bestuur De Panne Summerdoc als een proefproject om enerzijds de toegang tot eerstelijnszorg voor inwoners, tweedeverblijvers en toeristen te blijven garanderen tijdens de drukke zomermaanden en anderzijds de druk op de gevestigde huisartsen te verlichten. In de vakantieperiode piekt het bevolkingsaantal in De Panne immers van 11.000 naar 60.000 door het bruisend toerisme en de vele bezoekers die er hun vakantie doorbrengen.

De Panne faciliteert
De Panne voorziet een aantal voordelen voor de Summerdoc. Zo kunnen zij gebruik maken van een wagen, een volledig uitgerust dokterskabinet, een tijdelijke woning, een eigen strandcabine … Het lokaal bestuur biedt via het project Summerdoc de huisartsen die als dokter in de zomer aan de slag gaan in De Panne dus een leuke werkomgeving in combinatie met een fantastisch vakantieverblijf voor de dokter en diens gezin of partner.

Nuttig project
De afgelopen jaren bleek Summerdoc bijzonder nuttig. Gemiddeld 1000 mensen klopten tijdens de zomerperiode aan voor de eerste zorg, waarvan ongeveer de helft inwoners en de helft toeristen. Dit zowel voor een consultatie in het kabinet, een huisboek als telefonische bijstand.

Permanent vestigen

De Panne hoopt op deze manier ook de Summerdocs te enthousiasmeren zich permanent de vestigen in De Panne. Sinds de aanvang van het project 3 jaar geleden, heeft al 1 zomerdokter zich permanent gevestigd. Leuk weetje, iedere week is er een andere Summerdoc te gast in De Panne. De Panne hoopt uiteraard dat zo weinig mogelijk mensen nood hebben aan medische zorg, maar garandeert op deze manier wel goede dienstverlening. Michèle Vandermeeren, schepen van Welzijn: “In 2021 was ons project een primeur in België. De 9 Summerdocs, die deze zomer in onze gemeente mekaar zullen opvolgen, zijn een grote ondersteuning voor de lokale artsen. Optimaal welzijn voor onze inwoners, tweedeverblijvers en toeristen, dat is mijn prioriteit!”

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.