Home > Zo ziet het nieuwe zwembad van Blankenberge er straks (einde 2023) uit

Zo ziet het nieuwe zwembad van Blankenberge er straks (einde 2023) uit

Geschreven op 10 juni 2021 om 09:42 door Mario De Wilde

Blankenberge heeft er lang op moeten wachten, maar deze zomer is het eindelijk zo ver en starten de werken voor de aanleg van een gloednieuw zwembad én een nieuwe sporthal. Het gehele complex bestaat in hoofdzaak uit een zwembad, een sporthal, een gevechtssportzaal en een ruime cafetaria en is een ontwerp van ingenieurs- en architectenbureau ESSA uit Diest.

Het nieuwe zwembad krijgt een 25-meterbad met acht banen, een instructiebad en een peuterbad. Het groot bad wordt gevuld met zoutwater, de kleinere baden met leidingwater. Een beweegbare bodem zorgt ervoor dat de diepte van het zwembad en het instructiebad kan aangepast worden. Daarnaast komt er ook een tunnelglijbaan met aparte uitglijzone en een whirlpoolzone. Vlak ernaast komt een nieuwe sporthal. De zaal biedt ruimte voor onder andere volleybal, badminton, handbal, zaalvoetbal en basketbal en beschikt over een uitschuifbare tribune voor ongeveer 200 personen. Een passerelle met verplaatsbare zit- en sta-elementen zorgt voor een optimale zaalindeling. Beoefenaars van gevechtssporten krijgen een eigen sportzaal. Een ruime cafetaria verbindt het geheel.

De werken zijn gegund aan de aannemer ACH Bouw uit Antwerpen en starten op maandag 16 augustus 2021. De uitvoering zal ruim twee jaar in beslag nemen.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.