Home > Zo ‘maakt’ men tegenwoordig ‘slecht en onheilspellend nieuws’

Zo ‘maakt’ men tegenwoordig ‘slecht en onheilspellend nieuws’

Geschreven op 17 oktober 2022 om 12:31 door Mario De Wilde

Deze ochtend op onze nationale radio. Een interview met iemand van Vluchtelingenwerk Vlaanderen. Vraag: “Hoe is tegenwoordig de schrijnende en alarmerende toestand van opvangplaatsen voor minderjarige asielzoekers in Brussel?”. Antwoord van een mevrouw van Vluchtelingenwerk Vlaanderen: “Dat valt hier nog wel mee. Enkele minderjarigen stonden gisteravond op straat te wachten tot de dienst, om hen te registreren, open zou gaan. Maar die ging maar vanmorgen maar pas opnieuw open. We vroegen de jongeren of ze niet liever in onze Humanitaire Hub zouden overnachten zodat ze niet op straat moesten overnachten, maar ze verkozen om toch in de file te blijven.”

Reactie nieuwsdienst: “Dus die jongeren hebben op straat geslapen. Dat is toch vreselijk en dat bij amper zes graden. Zo’n toestand is toch onhoudbaar….” De mevrouw van de Vluchtelingenwerk Vlaanderen verduidelijkt: “Eigenlijk niet, want deze jongeren verkozen vrijwillig om de nacht op straat door te brengen. Dat was dus hun eigen keuze.”

De nieuwsjaagster, even haar objectiviteit uit het oog verliezend, voelt meteen aan dat hier een grote titel inzit: “Maar dat zijn toch onmenselijke toestanden? Dat kan voor een echte revolutie bij de vluchtelingen zorgen. We hebben voor deze dramatische ontwikkelingen even expert…… aan de telefoon gevraagd om zijn mening hierover te geven.”

Een uur later: eerste hoofdpunt in onze nationale treurether: “Schrijnende toestanden alweer in Brussel. Tientallen minderjarigen moeten alweer noodgedwongen op straat slapen; Er is dringend nood aan 5000 overnachtingsplaatsen en niemand heeft een oplossing. ” Diezelfde of aanverwante titels bij de andere nieuwszenders. Vreemd toch dat steeds meer mensen onze journalistiek onbetrouwbaar en niet meer objectief vinden. Hop naar de volgende beerput vol ellende….

 

 

 

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.