Home > Zilleghem Folk organiseert in juli en augustus wekelijks zomercafé 

Zilleghem Folk organiseert in juli en augustus wekelijks zomercafé 

Geschreven op 12 juni 2020 om 08:27 door Mario De Wilde

Elke donderdag in juli en augustus, negen keer in totaal, organiseert Zilleghem Folk vzw een waar zomercafé in het Klokhof te Loppem. Elke avond op het buitenpodium , met de historische hoeve als achtergrond, staat een Belgische  folkgroep geprogrammeerd . Bedoeling is om het culturele leven opnieuw op gang te brengen en verbondenheid te creëren. Er wordt voor Belgische groepen gekozen om hen een hart onder de riem te steken, en ook omdat die een hoge kwaliteit bieden. We kozen vnl artiesten die reeds op het festival hebben opgetreden, in dezelfde of in een andere constellatie.

Uiteraard gebeurt dit alles in veilige omstandigheden. De tafels worden op ruim voldoende afstand van elkaar gezet, handgels worden voorzien, bediening gebeurt enkel aan tafel, er wordt gevraagd mondmaskers te dragen tot men aan zijn tafel zit,… Jammer genoeg wil dit ook wel zeggen dat dansen deze keer niet mogelijk is. En er worden maximum 120 muziekliefhebbers toegelaten. Dus er snel bij zijn, is de boodschap.  “Wij waren één van de eerste, die begin maart de bui al zagen hangen en ons festival eind juli hebben afgelast. We willen ook één van de eerste zijn die kleinschalig willen herop starten” aldus het bestuur.

Uiteraard kan dit zomercafé niet doorgaan zonder de medewerking van enkele partners. We willen dan ook uitdrukkelijk het Klokhof, de provincie West-Vlaanderen, Duvel-Moortgat, ING en niet in het minst, de gemeente Zedelgem bedanken. Zonder hen zou dit niet mogelijk zijn.

Tickets en info: www.zilleghemfolk.be of 0473 315 420

2 juli:Naragonia

9 juli:Kadril

16 juli: Hidrae

23 juli:Flairck

30 juli:Ashels

6 aug:Boreas

13 aug:Spilar

20 aug:Duo Montanaro/Cavez

27 aug:Elixir

Tot op Zomercafé! Tot Zilleghem Folk!

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.