Home > Zie. Zzzzalig Zwitsers zacht….. Ricola-bonbon nu ook met honing

Zie. Zzzzalig Zwitsers zacht….. Ricola-bonbon nu ook met honing

Geschreven op 14 maart 2024 om 06:30 door Mario De Wilde

In één klein doosje kan heel wat zachtheid schuilen. Dat bewijst Ricola Honing. De sublieme smaak – met zachte fairtradehoning en verfrissende menthol – is verkrijgbaar in zijn eigen fliptopbox. Makkelijk om overal mee te nemen en je keel een verzorgende pauze te gunnen. Deze bonbon van Ricola combineert het beste uit de Zwitserse bergen – de befaamde mix van 13 kruiden – met de verzachtende eigenschappen van honing en de frisse toets van menthol. Het resultaat is een bonbon die heerlijk natuurlijk smaakt én je keel rust geeft. Het fliptopdoosje heeft het vertrouwde handige formaat.

Net als alle andere Ricola-bonbons kent Honing een zorgvuldig productieproces dat begint bij een duurzame teelt van lokale kruiden. De 13 Ricola-planten die het essentiële recept vormen, worden geproduceerd met het grootste respect voor de natuur, zonder het gebruik van pesticiden of herbiciden. Het Zwitserse merk heeft zijn volledige productieketen, van de velden tot de fabriek, zorgvuldig afgestemd om zo weinig mogelijk impact te hebben op het milieu. Ricola omarmt daarbij de korte keten: 95% van alle grondstoffen is afkomstig van bedrijven die zich op minder dan 500 kilometer van de productiefaciliteit bevinden.

Over Ricola

Het familieverhaal van Ricola begint in 1930 met de plantenpassie van banketbakker Emil Richterich die een typisch Zwitsers pastille wilde creëren. De aromatische planten van Ricola’s Original werden destijds geplukt in en rond het geboortedorp van het bedrijf, Laufen. Vandaag worden de kruiden in vijf regio’s van Zwitserland geoogst. Honderden ervaren telers onderhouden de kleine planten op de uitzonderlijke gronden van de Zwitserse bergen. Het is uit die rijke bodem dat de Ricola-bonbons hun kracht putten. Het familiebedrijf, vandaag gerund door Thomas Meier, is een echt succesverhaal: er zijn intussen ongeveer 60 soorten bonbons die in meer dan 45 landen worden verdeeld. De kruidenmix van 13 planten is gekend, maar tot vandaag blijft de precieze samenstelling van het familierecept een goed bewaard geheim.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.