Home > Zesdejaars De Passer uit Brugge voor het eerst op buitenlandse stage naar het Spaanse Torrox

Zesdejaars De Passer uit Brugge voor het eerst op buitenlandse stage naar het Spaanse Torrox

Geschreven op 19 maart 2024 om 07:04 door Mario De Wilde

Voor veel leerlingen hoort een buitenlandse stage vandaag bij hun opleiding. Voor jongeren met een autismespectrumstoornis ligt dat anders: naar het buitenland reizen en in een totaal nieuwe omgeving functioneren haalt hen helemaal uit hun comfortzone. En toch heeft een groep van leerlingen van 6 informatica en van 6 kantoor uit De Passer (buitengewoon secundair onderwijs voor jongeren met ASS) de stap gezet. Ze zijn voor de allereerste keer op buitenlandse stage, in Torrox (Spanje).

Bewust gekozen stageplaats

De jongeren werden de voorbije maanden goed voorbereid op hun buitenlandse ervaring. Mieke Goetgeluck, de leerkracht die hen elke dag begeleidt op school, gaf hen duidelijke info en uitleg, enerzijds over de locatie en de stageplaats, anderzijds over wat van hen verwacht werd. Er werd op toegezien dat de stageplaats auti-vriendelijk was en dat de leerlingen in Torrox ook buiten de leer- en werkuren als één groep samen konden zijn. Ze logeren in hetzelfde verblijf en er zijn verschillende vertrouwde gezichten mee als begeleider, waaronder ook Mieke Goetgeluck. Zo hebben ze ook tijdens hun avontuur een degelijke houvast en een thuisgevoel.

Voortreffelijk

De leerlingen leren er niet alleen bepaalde competenties die relevant zijn binnen hun vakgebied, maar ook voor hun sociale- en communicatieve vaardigheden is dit een unieke kans. Zoals blijkt uit de foto’s: ze stellen het prima en doen het voortreffelijk op hun stage!

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.