Zes Brugse scholen ontvangen schoolvervoerplan waarmee ze aan de slag kunnen
Voor het vierde schooljaar op rij maakt Stad Brugge schoolvervoerplannen op in samenwerking met studiebureau Traject. In een schoolvervoerplan wordt vrij gedetailleerd de vervoerswijze van de leerlingen en leerkrachten in kaart gebracht. Zo wordt gekeken op welke vervoerswijze zij naar school komen en welk traject zij hiervoor afleggen. In het schooljaar 2022- 2023 werden zes schoolvervoerplannen opgemaakt.
Burgemeester Dirk De fauw: “De route van de leerlingen en leerkrachten van en naar de school wordt in kaart gebracht waarna er diverse knelpunten in de nabije of ruime schoolomgeving worden gedefinieerd. Na het vaststellen van deze knelpunten gaat de dienst Mobiliteit hiermee aan de slag. Sommige knelpunten kunnen meteen opgelost worden (quick wins) maar andere worden in grotere studies meegenomen. Zo werden er bijvoorbeeld al zebrapaden aangepast, werd de looplijn naar de school verbeterd en pakten we de parkeerproblematiek in de omgeving van scholen aan.”
Schepen van Preventie Mathijs Goderis: “In het schoolvervoerplan worden ook handige tips en tricks meegegeven hoe scholen ook ouders kunnen sensibiliseren en hoe ze bepaalde zaken kunnen aanpakken. Zo worden de schoolvervoerplannen voor alle partijen een win-winsituatie. Het loont dus zeker en vast de moeite voor scholen om hierin in te stappen.”
De opmaak van een schoolvervoerplan kost 3.750 euro. Deze kosten worden volledig door de Stad gedragen. In totaal werden deze legislatuur al 35 schoolvervoerplannen opgemaakt.
De scholen die dit jaar een schoolvervoerplan opgemaakt kregen waren:
1. SBSO De Varens (Nieuwe Sint-Annadreef)
2. Academie Kunsthumaniora Brugge KSO (Katelijnestraat)
3. De Kade Spermalie (Polderstraat)
4. BuBao Ter Dreve (Koning Albert-I-laan)
5. Lenteweelde (Jan Breydellaan)
6. Steinerschool basis en secundair (Astridlaan)