Home > Zegetrein van Jong Male blijft maar doordenderen: nu ook winst bij FC Heist en alleen koploper in tweede provinciale

Geschreven op 26 september 2022 om 14:40 door Mario De Wilde

Gisteren ontbraken Birger Longueville (8 weken out kwetsuur wegens een verrekking mediale band), Jelle Bouckaert (hervallen in kuitkwetsuur) en Fausto Coens (schorsing)) in de basis voor de wedstrijd, tegen een op eigen terrein te duchten, F.C. Heist. Inderdaad op hun zeer groot speelveld en grote open ruimte naast het terrein kon er geen tempo in de match gebracht worden. Al te veel ballen werden buiten getrapt en het duurde heel wat tijd eer de wedstrijd verder kon. Algauw zagen wij wie scoorde maakte veel kans om de match te winnen. F.C. Heist kwam aan enkele kansen maar Jong Male kon rekenen op een zeer secure doelman Cedric Vanhee. In 90 minuten verijdelde hij een drietal doelpunten terwijl de thuisploeg zelf enkele halve kansen de nek om wrong. En een voetbalwet zegt : wie zijn kansen niet afmaakt of verzilvert, maakt heel veel kans om het deksel op de neus te krijgen. Een eerste ernstige waarschuwing voor de thuisploeg kwam er op een kopbal van Boris Bossant waarop de doelman kansloos was maar heel nipt naast ging. Maar uitgesteld is niet verloren. Aan de 78st minuut kon doelman Vanhee ver uittrappen en een aarzeling tussen de verdediging en hun doelman bij FC Heist werd door Jason De Swaerte technisch perfect afgewerkt. 0-1. Vier minuten later kon Robin Vande Water de 0-2 tegen de netten prikken na een verzorgde collectieve aanval van de bezoekers. Boeken dicht. Alweer geen tegendoelpunt.

Een overwinning dat zoals verwacht moeilijk tot stand kwam na een niet zo goede uitmatch. Volgens een kritische maar voorzichtige voorzitter Guido Vandille kan het beter. “Maar als Jong Male ook dergelijke wedstrijden winnend kan afsluiten, dan mogen wij zeker op een behoud rekenen. Voorlopig blijven wij op een eerste plaats met een 12 op 12 en kijken uit naar komende zondag 2 oktober om 15 uur want dan speelt Jong Male thuis tegen K SKV Zwevezele (met Jan Verhelst, Provoost en Degeygere als sterke pionnen).