Home > Zeebrugse garnaalvisserij in de kijker bij openlucht fotoproject

Zeebrugse garnaalvisserij in de kijker bij openlucht fotoproject

Geschreven op 4 mei 2021 om 17:06 door Mario De Wilde

Wie naar Zeebrugge gaat, kan dankzij een openlucht fotoproject meer ontdekken over de garnaalvisserij. Verspreid over verschillende buitenlocaties in de oude vismijnsite en ook bij het infokantoor op de Zeedijk zijn er 12 levensgrote foto’s te vinden die de Zeebrugse garnaalvissers in de spotlight zetten. Fotografe Anne-Sophie Deldycke ging mee op de vissersboot ‘De Goede Hoop’ om het leven aan boord vast te leggen. Ze kwam op het idee om de foto’s op grote schaal te afficheren in de badstad. Stad Brugge sprong mee ‘aan boord’ en bood hulp aan in de vorm van onder meer financiële ondersteuning. Dankzij deze duw in de rug was het mogelijk om het project te realiseren.

Schepen van Werk en Ondernemen Pablo Annys: “Vanuit de dienst Werk en Ondernemen hebben we dit project mee ondersteund omdat mensen op deze manier verschillende plekken van de deelgemeente leren kennen en Zeebrugge op een andere manier beleven. We zijn er zeker van dat de plaatselijke handelaars en horecamensen hier een graantje van zullen meepikken. Als schepen van visserij juich ik bovendien elke aandacht voor de stiel toe.”

Ook Visit Bruges vond dit een leuk idee en bood hulp aan met de promotie van dit project. Met een QR-code onderaan de foto, die doorlinkt naar de website van Visit Bruges, gaat men dieper in op het onderwerp en komt men zo meer te weten over de visserij.

Schepen van Toerisme Philip Pierins: “Dankzij dit openlucht fotoproject krijgen bezoekers meer inzicht in de fascinerende wereld van de visserij en zetten we de site van de oude vismijn nog meer op de kaart, wat we deels ook al deden met de fietsroute van Beau Séjour. Bovendien is Zeebrugge op die manier opnieuw een corona-proof activiteit rijker, wat de beleving in onze badstad alleen maar ten goede komt.”

Het fotoproject loopt van 1 mei tot 30 september.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.