Home > Zeebrugge ligt er weer strandschoon bij na massale opruimactie van vrijwilligers

Zeebrugge ligt er weer strandschoon bij na massale opruimactie van vrijwilligers

Geschreven op 8 juli 2024 om 14:09 door Mario De Wilde

Een tijdje terug merkte het stadsbestuur van Brugge op dat de straten in de strandwijk van Zeebrugge er slordig bijlagen. Daarom stelde burgemeester Dirk De fauw voor om, samen met een grote groep medewerkers, de straten op te ruimen. Vanmorgen was iedereen dan ook in Zeebrugge samen om de handen uit de mouwen te steken tijdens deze opruimactie. Samen met verschillende stadsmedewerkers trekken ze met kruiwagen, schop en bezem door de Strandwijk om zand en onkruid aan de woningen op te ruimen. Zo wil het stadsbestuur de bewoners motiveren om zelf ook bij te dragen aan een nette omgeving.

Burgemeester De fauw: “Schone straten maken echt wel het verschil. In de eerste plaats voor de bewoners: als de straten schoon zijn, voelen we ons trots op onze buurt en zorgt dat voor een fijne sfeer. Het is gewoon veel prettiger om door een schone, nette straat te lopen. Ook voor bezoekers maakt dit een verschil. Als ze propere straten zien, voelen ze zich meteen welkom en op hun gemak. Dat zorgt ervoor dat ze een leuke tijd hebben en misschien zelfs nog eens terug willen komen. En hoe meer mensen terugkomen, hoe beter het is voor de lokale handelaars. Dus door samen te zorgen voor schone straten, maken we onze badplaats niet alleen mooier en gezelliger voor onszelf, maar ook aantrekkelijker voor de bezoekers van Zeebrugge. De opruimactie van vandaag is nog maar een eerste puzzelstuk van een grote geheel. Later deze zomer volgt er in Zeebrugge nog een campagne van Mooimakers. Naast een opruimactie, lanceren we dan ook nieuwe strandzeefden en een opkuis-fietskar. Meer info hierover volgt binnenkort.”

1 reactie

Baert patrick
Geschreven op 2024-07-11 08:07:08
Beste, Super!! Toch ėėn gedeelte van ZB die er netjes bij ligt, de rest van ZB voor volgend jaar? In het dorp( zeker in de Zustersstraat) staat het onkruid nu op heuphoogte nog een week geduld en het staat manshoogte, de vismijnwijk waar veel toeristen toekomen met cruises is een echte schande. Ik werk als flexi in het centrum van Brugge! Iedere morgen om 07:00 zijn de mensen van de Stad Brugge bezig met veegwagen, borstel en schop om het cetrum proper te houden . Enkele weken geleden was het opendeurdag van het VTI Zeebrugge, wij dachten dat de stad toch een beetje de straten rond de school in orde ging brengen!! Laat groeien die groeit. Sorry hopelijk na de verkiezingen een ander beleid..

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.