Home > Zedelgem schenkt € 5000 aan Rode Kruis-actie ‘helpen helpt’

Zedelgem schenkt € 5000 aan Rode Kruis-actie ‘helpen helpt’

Geschreven op 28 juli 2021 om 08:53 door Mario De Wilde

Zedelgem leeft mee met de vele landgenoten in de regio’s die zwaar getroffen zijn door de watersnood en schenkt 5.000 euro aan de Rode Kruis-actie ‘helpen helpt’. Dit heeft het college van burgemeester en schepenen gisteren beslist. “We merken dat heel wat Zedelgemnaren willen helpen na de verschrikkelijke gebeurtenissen van de afgelopen dagen. Vanuit de inwoners zijn er veel warme vragen gesteld om te helpen. Er is veel solidariteit op gang gekomen waar we zeer dankbaar voor zijn.” reageert burgemeester Annick Vermeulen.

Rode Kruis-Vlaanderen en Croix-Rouge de Belgique hebben de handen in elkaar geslagen om de noodhulp naar aanleiding van de overstromingen te coördineren. Het Rode Kruis heeft opgeroepen om geld te doneren of om als vrijwilliger te gaan helpen in de getroffen gebieden. Het ingezamelde geld zal gebruikt worden om hulp aan te bieden in de getroffen steden en gemeenten. Alle informatie over de noodhulp en de solidariteitsactie ‘helpen helpt’ kan je vinden op de website  https://www.rodekruis.be/helpenhelpt/

“In tijden van nood is solidariteit zeer belangrijk, mensen moeten op mensen en overheden kunnen rekenen en de inzet van hulpverleningsdiensten is van onschatbare waarde. Door deze gemeentelijke bijdrage draagt  de gemeente concreet bij aan de noodhulp.” zegt burgemeester Annick Vermeulen. Het bedrag dat gemeente Zedelgem doneert komt van het budget noodhulp dat door de gemeente voorzien is voor hulp in het kader van een nationaal gecoördineerde actie door een erkende hulporganisatie.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.