Home > Zedelgem plaatst driekleurige mobiele verkeerslichten met drukknop aan werken in de Groenestraat

Zedelgem plaatst driekleurige mobiele verkeerslichten met drukknop aan werken in de Groenestraat

Geschreven op 30 augustus 2023 om 10:49 door Mario De Wilde

Zedelgem kocht zopas driekleurige mobiele verkeerslichten met drukknop aan, een investering van 16.000 euro (incl. btw). Deze worden n.a.v. de werken in de Groenestraat, die volledig heraangelegd wordt, vanaf eind augustus ingezet ter hoogte van de Marsbiebuikstraat voor een vlotte en veilige aansluiting van en naar Zuidwege. Ter hoogte van de verkeerslichten komt ook een zebrapad. Burgemeester Annick Vermeulen en schepen van mobiliteit Jurgen Dehaemers: “Met de werken in de Groenestraat en de impact ervan op verkeer en mobiliteit, is het goed dat we deze mobiele verkeerslichten nu gericht kunnen inzetten, maar ook bij andere openbare werkzaamheden zullen ze uiteraard hun nut bewijzen.”

Brugsestraat-Marsiebuikstraat

De verkeerslichten worden op woensdag 30 augustus 2023 actief en staan langs de Brugsestraat ter hoogte van de Marsiebuikstraat. Burgemeester Annick Vermeulen en schepen van mobiliteit Jurgen Dehaemers: “Momenteel draait de volledige heraanleg van de Groenestraat op volle toeren. Hierdoor worden fietsers omgeleid via parallelwegen. Ter hoogte van de dichtstbijzijnde aansluiting van en naar Zuidwege ligt de Marsbiebuikstraat. Om een veilige oversteek te garanderen worden de verkeerslichten geplaatst met een drukknop om zo het verkeer langs de Brugsestraat tijdelijk rood licht te geven. De verkeerslichten staan standaard op groen tenzij er op de drukknop wordt gedrukt door wachtende voetgangers of fietsers.” De verkeerslichten blijven er staan zolang de doorgang voor fietsers vanaf de rotonde van de Groenestraat, Lindestraat en de Stadionlaan tot aan de Brugsestraat is onderbroken.

Foto@gemeente Zedelgem: Burgemeester Annick Vermeulen, schepen openbare werken Peter Haesaert en Marc Pauwels werkleider technische dienst vanmorgen bij het opstarten van de verkeerslichten in de Brugsestraat (verontschuldigd schepen van mobiliteit Jurgen Dehaemers).

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.