Home > Zedelgem, met Warme William in de hoofdrol, gaf vandaag afstrap voor Warme Steden & Gemeenten

Zedelgem, met Warme William in de hoofdrol, gaf vandaag afstrap voor Warme Steden & Gemeenten

Geschreven op 19 november 2019 om 15:59 door Mario De Wilde

Deze voormiddag gaf Gemeente Zedelgem, samen met vijf andere steden en gemeenten uit de regio Brugge – Oostende – Veurne, de aftrap voor ‘Warme steden en gemeenten’. Met dit project wil Zedelgem de mentale gezondheid van kinderen en jongeren versterken en beschermen. De geestelijke gezondheid van jongeren staat onder druk. 1 op 5 jongeren geeft aan zich niet goed in zijn vel te voelen. Nochtans vormt een goed mentaal welbevinden de basis voor een goede gezondheid later in het leven. Daarom wil het gemeentebestuur van Zedelgem de komende jaren werk maken van een ‘Warme Gemeente’. De gemeente wil kinderen en jongeren een veilige plek aanbieden waar ze hun talenten kunnen ontplooien, hun gevoelens kunnen benoemen en uiten, hulp leren vragen en vinden, én waarbij hun omgeving en leeftijdsgenoten hen ondersteunen. Het gemeentebestuur bundelt hiervoor de krachten samen met alle organisaties die werken met kinderen en jongeren en hun mentaal welzijn. De mascotte van ‘Warme Gemeente Zedelgem’ is Warme William. Warme William nodigt iedereen uit om te vertellen hoe het écht met je gaat, én biedt een luisterend oor aan. Hij wil zoveel mogelijk Zedelgemnaren aanzetten om zelf ook een Warme William te worden voor de mensen uit je omgeving. Momenteel staat Warme William ter beschikking in de inkomruimte van het gemeentehuis. Daarna zal hij een rondgang van verschillende locaties doen en opduiken in de deelgemeenten.

Kick-off met verenigingen in instuif Jeugdcentrum, De Groene Meersen, do. 19/12/2019
De gemeente organiseert een startvergadering met verenigingen uit de welzijns- en jeugdsector waar iedereen welkom is die geïnteresseerd is in het project Warme William of zelf ideeën wil aanbrengen.
Deze startvergadering gaat door op donderdag 19 december 2019 om 20.00 u. in de instuif van het Jeugdcentrum in De Groene Meersen.

Foto v.l.n.r.: schepen gezonde gemeente en sociale zaken, Ellen Goes, schepen van jeugd Dirk Verhaeghe Melina Ziani, diensthoofd jeugd,  burgemeester Annick Vermeulen en directeur sociale dienst gemeente Zedelgem, Anja Bardyn.

Meer info: www.warmewilliam.be

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.