Home > Ze zijn nu samen met 226: Het Lekkere Westen breidt uit met nog 28 extra chefs

Ze zijn nu samen met 226: Het Lekkere Westen breidt uit met nog 28 extra chefs

Geschreven op 12 maart 2025 om 09:19 door Mario De Wilde

Westtoer presenteert de negende editie van ‘Het Lekkere Westen’. 226 chefs spelen de gastronomische troeven van West-Vlaanderen uit. Dat zijn er 28 meer dan in 2024. Lokaal en duurzaam zijn de centrale thema’s van ‘Het Lekkere Westen’. De campagne ‘Het Lekkere Westen’ van Westtoer is uitgegroeid tot een culinair begrip. Provincie West-Vlaanderen speelt met dit merk z’n vele gastronomische troeven al jaren uit. Het talent van de vele chefs maar ook het serveren van heerlijke streekproducten dragen bij tot het internationale imago van onze gastronomische provincie. De gids ‘Het Lekkere Westen’ is de bijbel voor elke fijnproever. De 28 nieuwe adresjes van ‘Het Lekkere Westen’ bevestigen dat West-Vlaanderen deze troeven verder uitspeelt.

Jurgen Vanlerberghe, gedeputeerde en voorzitter van Westtoer: “West-Vlaanderen telt met ‘Het Lekkere Westen’ ondertussen 226 adresjes waar je gastronomie gekoppeld aan een sterk lokaal verhaal kunt proeven. Deze fijne selectie aan culinaire adresjes versterkt het unieke toeristische imago van onze provincie. De chefs zijn echte ambassadeurs voor onze provincie en onze streekproducten.”

28 nieuwkomers
Na 9 jaar is de lijst van Lekkere Westen-chefs heel indrukwekkend. En elk jaar komen er nieuwe culinaire ontdekkingen bij. Dit jaar zijn er 28 nieuwkomers. Deze ontdekkingen liggen verspreid over de vier toeristische regio’s, de Kust, de Westhoek, de Leiestreek en Brugs Ommeland en Brugge. Elke West-Vlaamse chef kan zich zelf kandidaat stellen bij Westtoer om in aanmerking te komen voor de titel van ‘Lekker Westen Chef’. Een jury samengesteld door Westtoer en Horeca West-Vlaanderen bepaalt of de chef voldoet aan de opgestelde criteria. Daarbij bepalen de originaliteit, de link met het lokale verhaal, de passie voor de gebruikte streekproducten, het idee van de korte keten, duurzaamheid en de visie van de chef of ze voldoen aan het label van ‘Het Lekkere Westen’. Elk jaar kunnen chefs zich aanbieden. In maart wordt telkens de nieuwe selectie bekendgemaakt.


Een van de nieuwe Lekkere Westen chefs: Willem Buekenhoudt van het Foederhuis (Roeselare)
© Westtoer

Nieuw in Brugge, de Kust, de Westhoek, de Leiestreek en Brugse Ommeland

-Brugge verwelkomt in 2025 drie nieuwe lekkere adressen van ‘Het Lekkere Westen’: Atelier D The Bistro, Rock-Fort en Couvert.

’t Couvert                                                            Atelier D                                                Rock-Fort

-Het Brugse Ommeland krijgt er zes nieuwe bij: Los (Torhout), Herberg De Herten (Oostkamp), Bistro Dampierre (Sint-Kruis), Alain Meessen (Beernem), Nous (Loppem) en Raffiné (Hertsberge).

-Aan de Kust presenteert ‘Het Lekkere Westen’ elf nieuwe chefs: Haut (Oostende), De Kelle (Koksijde-Oostduinkerke), Subtiel (De Panne), Luxo (Knokke-Heist), Vincl’O (Oostende), Carcasse (Knokke-Heist), Ander (Nieuwpoort), Marquize (Middelkerke-Westende), North (Oostende), Lepelem (De Haan-Vlissegem) en Ter Polder (Nieuwpoort).

-De Leiestreek telt drie nieuwkomers: Het Foederhuis (Roeselare), La Rivée (Meulebeke) en eethuis Camillus (Roeselare).

-Ook de Westhoek onderscheidt zich met vijf nieuwe adressen : Klaver (Ieper), Romiel (Heuvelland), Gastrobar Cirk (Poperinge), Pot & Ulle (Kortemark-Werken) en Callecanes (Poperinge).

Ontdek de 226 chefs
De 226 chefs van ‘Het Lekkere Westen’ krijgen elk een plekje voor hun unieke verhaal op de website van Visit West-Vlaanderen en via de andere kanalen van Westtoer. Ontdek de 28 nieuwkomers van ‘Het Lekkere Westen’ op https://www.visitwestvlaanderen.be/nl/proeven/nieuwkomers-het-lekkere-westen

Ontdek de 226 Lekkere Westen chefs op www.visitwestvlaanderen.be/hetlekkerewesten

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.