Home > Ze waren met 11.000: de deelnemers aan ‘Winkel in Damme en win’-actie

Ze waren met 11.000: de deelnemers aan ‘Winkel in Damme en win’-actie

Geschreven op 28 oktober 2022 om 09:22 door Mario De Wilde

11.000 deelnames waren er dit jaar aan ‘Winkel in Damme en Win’. Daarmee is ook de tweede editie van de stedelijke actie om aan te zetten tot lokaal aankopen geslaagd. Van 15 september tot 15 oktober kreeg wie in Damme kocht een bon om deel te nemen. De 30 winnaars zijn uitgeloot. Ze krijgen een geschenktas met bonnen en producten ter waarde van ongeveer 175 euro. De stad voegt er de hoofdprijs van 250 euro aan toe voor één van de winnaars.

“Het is belangrijk dat we onze lokale ondernemers steunen en zorgen dat onze inwoners de weg naar onze handelaars goed kennen”, vertelt schepen voor Lokale Economie Eveline Van Quekelberghe. “Via de actie Winkel in Damme en Win delen we prijzen uit aan wie in Damme bij een lokale ondernemer gaat winkelen. Het is een bedankje omdat ze lokaal blijven. Ook de handelaars zijn hun klanten dankbaar. Zij schenken daarom het merendeel van de prijzen.”

De actie levert 30 winnaars op. Elke winnaar krijgt een geschenktas gevuld met ongeveer 175 euro aan producten. De hoofdprijs is 250 euro aan Damse cadeaubonnen. Dat zijn bonnen die enkel bij Damse lokale ondernemers kunnen worden ingewisseld. Het is een ander initiatief waarmee Stad Damme de lokale ondernemers ondersteunt.
Succesvolle actie

Om de lokale ondernemers te steunen, organiseerde Stad Damme in 2021 voor het eerst de actie ‘Winkel in Damme en Win’. Met deze actie krijgen de lokale handelaars en ondernemers extra zichtbaarheid en worden de burgers gestimuleerd om lokaal aan te kopen. Na het succes van de eerste editie werd de actie dit najaar herhaalt. “Op advies van de handelaars werd de actie dit jaar twee weken verlaat, zodat de kermissen in Sijsele en Moerkerke binnen de actieperiode vielen”, voegt schepen Van Quekelberghe toe. Het stadsbestuur zal de tweede editie nog verder evalueren en beslist daarna of er een derde editie komt.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.