Home > Zaterdagochtend kennismaken met Context, de vroegere ‘Linde’-school in Sint-Kruis

Zaterdagochtend kennismaken met Context, de vroegere ‘Linde’-school in Sint-Kruis

Geschreven op 6 februari 2020 om 16:04 door Mario De Wilde

Buurtbewoners zullen het ongetwijfeld al gemerkt hebben. Er is een en ander op til in de Brieversweg 185 in Sint-Kruis. Er werd een schooltje gebouwd op het adres van de school die iedereen onder de naam ‘De Linde’ kent. Daar is nu een nieuwe Freinetschool. Je kunt op de site niet aan Context voorbij. Het kleuterblok krijgt een nieuwbouw waar de crèche in wordt ondergebracht, samen met twee gemengde groepen van de jongste kleuters. In het hoofdgebouw huist een nieuwe oudste kleutergroep. Alle klassen zijn daar opnieuw geschilderd en voorzien van nieuw meubilair, aangepast aan het Freinetverhaal. Ook de buitenaanleg werd aangepakt.De basisschool, voor kids van 0 tot 12 jaar, luistert naar de  naam Context.  Context is verbinding met ouders, met de buurt, met de wereld. Mike Goudezeune, directeur Context: “We betrekken ouders en de buurt in onze schoolwerking. Samen trekken we de wereld in en nemen we engagement op. Context is zinvol en levensecht leren. Kinderen verwerven de kennis en vaardigheden die ze nodig hebben om de wereld in te stappen. We vertrekken vanuit de leefwereld van kinderen zodat leren levensecht en boeiend is.” Aanstaande zaterdagochtend om 10 uur is er een infomoment en ook een rondleiding waarbij iedereen uitgenodigd wordt.

-Context is samen opgroeien. Jonge en oudere kinderen leren van elkaar, helpen elkaar en hebben aandacht voor elkaar. Kinderen leren een mening vormen en op een respectvolle met elkaar samenleven.
-Context is school, thuis, opvang en vrije tijd in elkaar laten overvloeien. We creëren een brede leer-en leefcontext waarin kinderen hun talenten kunnen ontdekken en ontwikkelen. We willen elke overgang op een zachte manier laten verlopen.
-Context is een groene, uitdagende en ondernemende school. Ons gebouw, de ruimtes en groene omgeving prikkelen kinderen tot samenspelen, experimenteren en bewegen.
-Context is een warm en betrokken team. Begeleiders stellen voorop dat kinderen en ouders zich welkom voelen en respecteren de eigenheid van elk kind. Een kind dat zich goed voelt, leert meer.
-Context is eigentijds onderwijs. Naar de visie van Freinet, motiveren we kinderen om zelf op onderzoek te gaan en stimuleren we hen tot kritisch denken, creativiteit en verantwoordelijkheid nemen. Kinderen worden voorbereid om te leren en leven in de samenleving van vandaag en morgen.
-Context is samenhang en betekenis geven. Kinderen denken niet in vakken. We leren binnen en buiten de klas en leggen verbanden met onszelf, elkaar en de wereld om ons heen. Zo krijgt alles wat we leren betekenis.

Context maakt, net als De Linde voorheen, deel uit van scholengroep impact van het GO!-onderwijs.

1 reactie

Tenzin Ingsel
Geschreven op 2021-07-01 14:10:47
Ik wil graag komen voor rondleiding. Ik moet mijn kindje inschrijvingen voor school, in peuterklas.

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.