Home > West-Vlaamse sportspecial: zaterdagavond voetbal

West-Vlaamse sportspecial: zaterdagavond voetbal

Geschreven op 25 juli 2021 om 07:45 door Geert Demuynck

Zulte Waregem mocht iets na vier uur zaterdagnamiddag vol aan de bak bij OH Leuven. De bezoekers begonnen sterk en Jelle Vossen opende de score met een kopbal na 24 minuten. Maar net voor rust zorgde een discutabele strafschop voor de 1-1. In een duel tussen Henry (OHL) en Sörmo (Zulte) ging deze eerste gretig neer en fluitenier van dienst Bert Put aarzelde geen moment en wees naar de stip. Henry miste niet en bracht de stand in evenwicht. Een half uurtje voor het einde kreeg Joost Van Aken, debutant bij Zulte, een tweede gele kaart onder de neus geduwd en mocht gaan douchen. OHL en Waregem kregen beiden nog kansen maar het team van Dury hield stand.

Cercle Brugge en Beerschot zorgden voor een aangename partij op het Kiel. Een bedrijvige Holzhauser zorgde voor het Beerschot gevaar maar Didillon stond telkens pal. Het doelpunt viel echter aan de overkant. Op een voorzet van Decoster kopte Deman net voor de rust onhoudbaar binnen. Na tien minuten in de tweede helft gingen plots de hemelsluizen open en floot ref Boucaut de wedstrijd af. Na 15 minuten werd de wedstrijd definitief gestaakt. De resterende 35 minuten worden dinsdag om 20u afgewerkt.

Het was 25 jaar geleden dat Seraing nog eens mocht aantreden op het hoogste niveau maar achteraf gezien waren ze toch een maatje te klein voor thuisploeg KV Kortrijk. Teddy Chevalier opende na een half uur de score voor Kortrijk dat het best aan de match begon. Seraing versierde wel wat kansen maar de scherpte vooraan ontbrak en Kortrijk bleef gemakkelijk overeind. De tweede helft was een doorslagje van de eerste met enthousiaste Metallo’s maar Kortrijk bleef zonder veel moeite overeind. Op het einde zette Faïz Selemani de eindstand op het scorebord: 2-0.

Een heel efficient Charleroi veegde dan de vloer aan met een onmondig Oostende. Na 90 minuten stond er 0-3 op de bordjes en bleven de kustboys verweesd achter. Bij aanvang van de wedstrijd werd de nieuwe aanvaller van KVO gepresenteerd. Thierry Ambroso, ex-Manchester City, zal in de toekomst voor doelpunten moeten zorgen.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.