Home > Zaterdag allereerste kampioenschap strandbloemen maken op zeedijk Knokke-Heist

Zaterdag allereerste kampioenschap strandbloemen maken op zeedijk Knokke-Heist

Geschreven op 14 augustus 2023 om 09:20 door Mario De Wilde

Komende zaterdagmiddag is er het allereerste Belgisch kampioenschap strandbloemen maken en het is Knokke-Heist dat met de eer mag gaan lopen. Tijdens het Zoute Beach Flower Festival stellen kinderen tussen 3 en 12 jaar oud hun zelfgeknutselde strandbloem voor aan het grote publiek in een eigen ‘strandwinkel’ die ze zelf moeten aankleden. Inschrijven is mogelijk tot 16/8. Het festival is vrij toegankelijk voor het grote publiek.

Na een publiekstemming wordt de allereerste Belgisch kampioen strandbloemen maken – letterlijk en figuurlijk – in de bloemetjes gezet. De jury van Compagnie Het Zoute lauwert nadien ook het mooiste strandwinkeltje. Strandbloemen maken is namelijk een echte traditie langs de Belgische kust en sinds 2021 officieel Vlaams immaterieel erfgoed. Met deze familiale wedstrijd willen de initiatiefnemers de zin voor creativiteit en het behoud van dit typische kustfenomeen bestendigen. Auteur van talloze boeken over het maken van strandbloemen Karin Van Hoorick zal het event in hartje Knokke in goede banen leiden.

Praktisch

Adres: Zeedijk Knokke-Heist, ter hoogte van Albertplein

Wanneer: zaterdag 19 augustus vanaf 13u00

Planning

13u00 – 14u00: bloemenverkoop (de deelnemende bloemen voor het BK zijn te bezichtigen in een bloemenweide waar kan gestemd worden)

14u00: afsluiten van de stemmen

14u30 – 15u00: bekendmaking winnaars /

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.