Home > Zaterdag a.s. krijgt Damme een uitgebreide poetsbeurt en lenteschoonmaak

Zaterdag a.s. krijgt Damme een uitgebreide poetsbeurt en lenteschoonmaak

Geschreven op 21 maart 2023 om 09:09 door Mario De Wilde

Het stadsbestuur van Damme nodigt alle inwoners en verenigingen uit om samen de stad op te ruimen op zaterdag 25 maart 2023 tijdens De Grote Damse Lenteschoonmaak. Na afloop krijgen de mooimakers een bedanking. Zwerfvuil is een van de grootste ergernissen van de burger. Ondanks de afkeer voor dit afval dat op straat, op de wegbermen, in de beken of op de pleinen rondslingert, blijft de berg zwerfvuil groot. Onder het motto ‘samen voor een proper Damme’ organiseert het stadsbestuur op 25 maart een grote lenteschoonmaak. Daarmee neemt de stad deel aan de actie van Mooimakers, die tussen 18 maart en 2 april oproepen om werk te maken van een propere buurt.

Er zijn vier startpunten, de kerk in Lapscheure, Sportpark Moerkerke, het Marollenplein in Sijsele en de parking Damme-Oost in Damme-centrum. De lenteschoonmaak vindt plaats tussen 14 en 16 uur. Daarna krijgen alle helpende handen een ijsje. Het stadsbestuur voorziet in het nodige materiaal zoals grijpers en afvalzakken aan de startplaatsen. Meld u aan via www.damme.be/lenteschoonmaak. Het stadsbestuur ondersteunt het hele jaar door de mooimakers die het zwerfvuil in een straat of buurt opruimen. Wie zich registreert, krijgt hulpmiddelen en afvalzakken om het opgehaalde zwerfvuil bij de afvalophaling aan te bieden.

Deelnemers kunnen het nuttige aan het aangename koppelen door zwerfvuil rapen te combineren met een sportieve activiteit. Dat noemt ploggen, dat is joggen en zwerfvuil verzamelen. Ploggen komt van joggen en Plocka upp, wat Zweeds voor ‘oprapen’ is. “Maar je kan ook gaan plajakken, plietsen, pletanquen,… Of wat dacht je bijvoorbeeld van een plandeltoer? Je kan je creativiteit volledig de vrije loop laten. Want alles is goed zolang je er maar zwerfvuil mee opraapt”, vertelt burgemeester Joachim Coens enthousiast.

 

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.