Home > Zaterdag 2 maart benefietconcert ‘Music For Tulparosa’ in Pollinkhove

Zaterdag 2 maart benefietconcert ‘Music For Tulparosa’ in Pollinkhove

Geschreven op 19 februari 2024 om 10:08 door Mario De Wilde

Op zaterdag 2 maart is het aftellen geblazen voor het benefietconcert ‘Music For Tulparosa’ dat zal doorgaan in zaal Concorde in Pollinkhove. Tulparosa is een woonproject van vzw De Lovie in Lo. Zij huren er sinds september twee huisjes van Woonmaatschappij IJzer & Zee. Mensen, die nu een beroep doen op ambulante dagondersteuning, kunnen er in kleine vertrouwde groepjes even proeven van wonen. Ze logeren er één of enkele dagen per week. Zo zetten zij een grote stap richting zelfstandigheid, kunnen ze wennen aan wonen in een leefgroep en het biedt een kans aan ouders om even ontzorgd te zijn.

In het sprookje Tulparosa van Clem Schouwenaars vonden we een prachtige metafoor om het nieuwe project te omschrijven. Net als op het kleurrijke bloemeneiland Tulparosa willen we de mensen die er komen wonen een samenhorigheidsgevoel meegeven en hen stimuleren om zelf te ondernemen en hun leven in handen te nemen.

Wil jij ook even proeven van wonen? Ben je benieuwd naar Tulparosa in Lo? Contacteer tine.wyffels@delovie.be of 057 344 323.

 

2 reacties

Luc meeuw
Geschreven op 2024-03-04 16:11:56
Mooi benefietconcert, succes met jullie project
bernard mostaert
Geschreven op 2024-02-26 10:54:45
Proficiat met jullie project. Wij zijn zaterdag e.k. helaas belet voor het concert. We zijn bereid een steunkaart te kopen. Dat betalen wij op het banknummer van De Lovie Be51 4673 3521 0162 Groetjes uit Reninge, bernard & Monique Mostaert

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.