Home > Zang en dans half november weer in Knokke-Heist verenigd door Cantic@Mare Ensemble

Zang en dans half november weer in Knokke-Heist verenigd door Cantic@Mare Ensemble

Geschreven op 21 oktober 2023 om 07:53 door Mario De Wilde

Zondag, 19 november 2023 belooft opnieuw een muzikale hoogdag te worden voor Knokke-Heist en al wie houdt van zang en muziek. Om 17.00 uur concerteert het gekende Cantic@Mare Ensemble in de Sint-Margaretakerk om en rond deze Sanctuary van Joseph M. Martin. Onder de orkestrale begeleiding van het vertrouwde Jedutun Ensemble bezingt het koor het universele verlangen naar hoop en vrede. Deze cantate over momenten uit het leven van Christus is evenzeer een lieddienst over de vele manieren waarop “een zoekende” beschutting en veiligheid vindt bij “de Verlosser”. Door zijn zachte schoonheid raakt de expressieve melodische muziek recht in het hart en schept er een schuilplaats, een stille plek om te dromen en te hopen. Een aangrijpend en ontroerend werk, zeker in deze woelige tijden van oorlog, geweld en ontheemding.

Joseph M. Martin (°1959, North Carolina) behaalde diverse Masters of Music, gaf jarenlang les als pianopedagoog en verwierf door zijn hooggewaardeerde (solo)pianorecitals nationale en internationale faam. Vooral zijn talrijke koorwerken, zowel geestelijke als wereldlijke, worden in de hele VS erkend en geprezen om de uitzonderlijke kwaliteiten in vorm en inhoud. Joseph M. Martin blijft het publiek telkens weer verrassen met de verscheidenheid, rijkdom en reikwijdte van zijn composities en arrangementen.

Het vierstemmige gemengde Cantic@Mare Ensemble ontstond in 2007 en slaagde in korte tijd erin om uit te groeien tot een ‘toon’aangevende factor in het culturele leven van Knokke-Heist en omliggende. Het aanvankelijke repertoire van zowel profane als religieuze muziek werd al vrij vlug aangevuld met omvangrijkere koorwerken van zowel klassieke als hedendaagse componisten als o.a. Maierhofer, Ryba en Choplin, van wie in 2018 zijn passieverhaal ‘Come to the Cross and remember’ zelfs in Europese première uitgevoerd werd. Deze zomer nog werkte het Ensemble mee aan de videoclip van DAWE, de nieuwe song van de Rwandese zanger Jules Sentore. Ook met dit concert zal dit beloftevolle koor zijn publiek ongetwijfeld weer weten te bekoren.

Meer info over het koor vind je op www.canticamare.be

 

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.