Home > Zagen we daar Axel Daeseleire borden opdienen in Ter Groene Poorte in Brugge?

Zagen we daar Axel Daeseleire borden opdienen in Ter Groene Poorte in Brugge?

Geschreven op 6 april 2024 om 07:06 door Mario De Wilde

Axel Daeseleire gaat vanaf 17 april in het derde seizoen van ‘Axel Gaat Binnen’ vanaf 17 april opnieuw elke woensdagavond om 21u45 binnen op acht bijzondere locaties. Eén voor één plekken waar de deuren eigenlijk gesloten blijven voor toeschouwers. Vijf dagen en vier nachten leeft hij mee op het ritme van zijn medebewoners. Axel gaat in dialoog met de mensen die er verblijven en werken, en krijgt een inkijk in de mooie, oprechte en vaak aangrijpende verhalen die zich afspelen binnen deze muren. In het nieuwe seizoen van ‘Axel Gaat Binnen’ logeert de programmamaker onder andere in een centrum voor mensen met jongdementie, hij gaat op tantra-retreat in de Ardennen en scheept vier nachten in op de Castor, een schip van de Belgische marine dat een Russisch onderzoeksschip in de gaten houdt.

Axel Daeseleire: “Mijn comfortzone bestaat niet meer in dit derde seizoen van ‘Axel Gaat Binnen’. De arena’s waar ik binnen ga, raken de kernpunten van mijn bestaan aan en daardoor heb ik een heel sterke voeling met de thema’s die aan bod komen. Dat maakt dat het een erg persoonlijke reeks geworden is. Zo wordt in de eerste aflevering mijn kinderwens in vraag gesteld en getriggerd. En ik word geconfronteerd met dementie, iets wat ik van thuis herken. Niet alleen bij mijn moeder, maar ook mijn grootvader kampte met Alzheimer. En met een serieuze dosis nostalgie ga ik het circusleven opsnuiven. Eigenlijk is ‘Axel Gaat Binnen’ de reden waarom ik televisie maak. Het gaat over de essentie van het leven.”

In een van de afleveringen gaat ​Axel op kostschool bij Ter Groene Poorte in Brugge, de hotelschool waar onder andere Sergio Herman en Roger Van Damme school liepen. Het is voor Axel een terugkeer naar zijn jeugd op het internaat.

​In het Centrum voor Integrale Gezinszorg Nestel in Kortrijk leeft Axel mee met jonge ouders die hulp nodig hebben bij de opvoeding van hun kinderen. Het zijn vaak moeders die een problematische thuissituatie met drank- of drugsmisbruik zijn ontvlucht.

Vanaf 17 april elke woensdag om 21u45 bij VTM

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.