Home > ‘Zagen & Klagen’, ‘Gemopper & Gesnotter’: elke dag een nieuwe portie vakantie-ellende

‘Zagen & Klagen’, ‘Gemopper & Gesnotter’: elke dag een nieuwe portie vakantie-ellende

Geschreven op 8 augustus 2023 om 06:56 door Mario De Wilde

Dat het geen prettig zomerweertje is, moge blijken uit de stortvloed (oh, woordkeuze) van klaag & zaagmails die we de voorbije week ontvingen. Alsof Sabine en Frank de daders zijn en hun hoofd maar beter onder de hakbijl leggen. Ja, het wordt tijd dat onze werklozen stoppen met klagen. Rijken werken ook niet en hoor je die klagen? Vooraleer iedereen meteen weer aan de sociale klaagmuur gaat staan: deze quote komt niet van ons maar van Ivan Heylen. Zo’n acht jaar geleden bracht ondergetekende zelf twee boekjes uit. ‘Gevraagd, hulp voor frituur. Om in te springen’ en ‘Flaters in het Reistheater’. Nu het toch augustus, vakantie en volop komkommertijd is, willen we elke dag een drietal ontboezemingen van ‘min of meer ontevreden toeristen’ publiceren. Hier gaan we met deel-7 met een greep wat de Geschillencommissie zoal binnenkrijgt van misnoegde toeristen.

“Komt U eens op mijn kamer komen kijken of horen als de discotheek tot 4 uur ’s morgens open is. Mag ik dus ruilen met mijn buurman (318) schuin over op mijn deur (313) die weduwe is en geen kinderen heeft?

-“Beste reisagent. Ik zal het kort houden. Wilt u mij even executeren voor de verliezende tijd maar ik richt me met mijn geval hiervoor tot Uw edelachtbaarheid. U bent echt mijn laatste redmiddel. Even leg ik mij bij U neder om U enkele letters toe te dienen. U zal me wellicht nog kennen van mijn bezoek aan uw kantoor op een dinsdagnamiddag. U had een blauw bloesje aan
en uw vriendin rookte een sigaret dacht ik dus moet u het wel zijn waartoe ik me nu richt.”

-“Ruim acht jaar ben ik getrouwd met een kind van zes jaar. We gaan steeds naar hetzelfde hotel maar dit jaar…

-“Ik hoop dat jullie mij geloven maar vlak naast ons hotel ligt een groot meer en het krioelt daar van het ongedierte. Ik heb sinds gisteren last van mieren in mijn fundamenten.”

Het boek ‘Flaters in het Reistheater’ is nog steeds te koop voor € 17. Wie interesse heeft, kan steeds een mailtje sturen naar info@hetnieuwsvanwestvlaanderen.be met vermelding ‘klagen’

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.